Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 24 » Волонтери ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» чергували на сходженні на гору Кичера
21:36
Волонтери ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» чергували на сходженні на гору Кичера

 

 

«ГОРС» - НА СВЯТКОВОМУ ЧЕРГУВАННІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні відбулася мандрівка туристичним

маршрутом «Горами нашої слави».

 

 

З нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації запросило мешканців та гостей Львова на одноденну активну мандрівку туристичним маршрутом «Горами нашої слави» до бункера Головного осередку пропаганди ОУН і УПА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він був віднайдений у травні 2012 року за спогадами друкарки Дарії Малярчин - Шпиталь біля гори Кичера в районі села Корчин Сколівського району на Львівщині. Торік ГОРС допоміг ознакувати цей маршрут, про що ми докладно розповідали. А тепер він внесений у каталог популярних маршрутів для туристів, що люблять мандрувати Карпатами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Даний шлях включає в себе багато пам’ятних місць, пов’язаних з визвольними змаганнями українського народу в різні історичні періоди (опришківський рух, УСС, УПА).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В такий святковий день разом з туристами були екскурсоводи, котрі детально розповіли про роботу пропагандистського відділу повстанців, який базувався у бункері, про засоби і можливості виготовлення друкованої продукції, яка підтримувала віру у майбутню перемогу.

 

 

В сходженні взяли участь також члени туристичного клубу #Гороходи , Лука Павлюк, Сколівська райдержадміністрація Львівської області, Степан Павлюх, молоді люди з організіції Тризуб Vasil Chergavy. та Національний природний парк "Сколівські Бескиди".

 

 

Гірська оперативно-рятувальна служба , яка опікувалася належною безпекою туристів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наймолодшій учасниці сходження на гору виповнився всього 1 рік і 5 місяців, тому питання безпеки у горах – зовсім не другорядна справа.

 

.

Довідково:

 

На жаль, не всі бажаючі змогли взяти участь у такому відпочинковому сходженні на гору Кичера. Та у День Незалежності України знайти у Львові можливість віддати шану борцям за волю нашої держави дуже легко. Юна прихильниця Червоного Хреста Марійка Олійник, наприклад, зробила екскурсію для своїх молодших братів, – Михайлика і Лесика, - на Личаківський історико - меморіальний цвинтар.

 

 

 

 

 

 

Серед могил вояків колишніх і нинішніх звитяг четвертокласниця знайшла могилу Катерини Зарицької, голови УЧХ в рядах УПА в 1943-47 рр., та її чоловіка Михайла Сороки, також борця за волю України, й розповіла братам про їх звитяжний шлях боротьби і милосердя у грізні роки лихоліття.

 

 

 

 

 

 

 

Мандрівки «Горами нашої слави» – це справа, без сумніву, найближчого майбутнього для цих допитливих дітей.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та ЗШР Львівської ОО ТЧХУ ГОРС

За джерелами:

http://javoriv-rda.gov.ua/uncategorized/u-den-nezalezhnosti-meshkantsiv-oblasti-zaproshuyut-vidvidaty-bunker-holovnoho-oseredku-propahandy-oun-i-upa/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2129632610383015&set=pcb.2129632803716329&type=3&theater

 

Переглядів: 433 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024