Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 27 » Президент Петро Порошенко привітав співачку Джамалу з днем народження
21:49
Президент Петро Порошенко привітав співачку Джамалу з днем народження

 

 

БЕЗЦІННИЙ СКАРБ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент Петро Порошенко привітав співачку Джамалу з днем народження.

 

 

Вітання він розмістив у Facebook:

 

"Чуйна та тендітна, сильна та глибока. Джамала – втілення надзвичайного таланту та безцінний скарб України. З Днем народження, Jamala | Джамала!" - написав глава держави.

 

Сьогодні святкує свій 35-й день народження Джамала (1983), відома українська співачка кримськотатарського походження, яка здобула перемогу на «Євробаченні-2016» з композицією «1944».

 

Народилася Джамала в киргизькому місті Ош. Наприкінці 80-х років родина співачки повернулася до Криму і оселилася в селі Малоріченське під Алуштою.

 

Оскільки мати співачки викладала в музичній школі, а батько за освітою диригент, займатися музикою Джамала почала вже в ранньому дитинстві: брала участь в різних дитячих вокальних конкурсах, навчалася в музичній школі Алушти і Сімферопольському музичному училищі.

 

Вищу музичну освіту здобула в Київській Національній музичній академії. Як краща випускниця курсу, Джамала планувала присвятити себе класичній музиці і виїхати працювати солісткою знаменитої Міланській Опери La Scala, але серйозне захоплення джазом і експерименти із соулом і східною музикою змінили її плани, визначивши напрямок подальшої кар’єри.

 

Справжнє ім’я співачки - Сусанна Джамаладінова. ЇЇ сценічне ім’я – Джамала - з’явилося перед Міжнародним конкурсом молодих виконавців «Нова хвиля», що проходив у Юрмалі влітку 2009 року. Цей конкурс, на якому Джамала отримала гран-прі, приніс співачці широку популярність.

 

У 2011 році співачка вперше спробувала себе в національному відборі України на Євробачення, однак на той конкурс поїхала інша виконавиця.

 

Творчість Джамали це не тільки музика, а й акторство. Так, влітку 2009 року вона виконала головну партію в опері Моріса Равеля «Іспанська година»; в лютому 2010 року виступала в оперній постановці Василя Бархатова за мотивами Бондіани; восени 2014 року Джамала знялася у фільмі «Поводир», де зіграла роль актриси і співачки Ольги Левицької.

 

 

 

 

 

 

У лютому 2016 року, на національному відбірковому турі на Євробачення, Джамала представила пісню «1944», яка, зрештою, і принесла їй перемогу на цьому пісенному конкурсі.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2523386-27-serpna-pamatni-dati.html

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2525074-porosenko-privitav-dzamalu-z-dnem-narodzenna.html

 

 

 

Переглядів: 519 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024