Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 1 » Сьогодні – 79-а річниця початку Другої світової війни
11:51
Сьогодні – 79-а річниця початку Другої світової війни

 

«НІ КРАПЛІ МОРАЛЬНОСТІ»

 

 

 

 

 

 

1 вересня 1939 році почалась Друга світова війна (1939-1945) –

один з найбільших збройних конфліктів в історії людства.

 

 

Сімдесят дев'ять років тому на територію Польщі увійшло майже півтора мільйона німецьких солдат. Вторгнення відбувалося вздовж майже усього кордону за активної підтримки авіації та артилерії.

 

Як відомо, нацистська експансія в Європі розпочалася раніше - у 1938 році Гітлер анексував Судети, Австрію, потім, у березні 1939 остаточно окупував Чехословаччину.

 

Світова спільнота мовчки спостерігала за агресивними діями Гітлера, лише час від часу висловлюючи «глибоку стурбованість». Але після вторгнення на територію Польщі політичні лідери деяких європейських країн змушені були об’єднати зусилля задля протистояння Гітлеру – 3 вересня Британія і Франція оголосили Німеччині війну.

 

Тим часом, 17 вересня радянські війська розпочали окупацію Польщі зі сходу – згідно з секретним протоколом до Пакту про ненапад, підписаного у Москві 23 серпня 1939 р. Молотовим і Ріббентропом.

 

Вже 23 вересня 1939-го, у Бресті відбувся спільний нацистсько-радянський військовий парад. За шість років Другої світової війни загинуло понад 50 мільйонів людей (як цивільних, так і військових).

 

У війні брала участь 61 країна світу (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн.

 

Україна була безпосереднім полем бою, зазнала величезних матеріальних та людських втрат. Загальні демографічні втрати України – включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із відступаючими нацистами, - становлять не менше 14 млн. осіб.

 

За день до початку бойових дій офіцер абверу Гельмут Гроскурт занотовує в щоденнику: «Ось-ось має розпочатися війна з Польщею. Шеф показав мені свої записи, зроблені на нараді у фюрера. Все це справляє досить гнітюче враження. Всюди цілковита брехня і омана. Немає навіть і тіні правди. Можна з повним правом сказати: «Ні краплі моральності».

 

 

Фото – з Вікіпедії

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2528350-1-veresna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 399 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024