Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 2 » Посвята у студенти першокурсників ЛНУВМБ ім. Степана Ґжицького відбулася 2 вересняі п.р.
21:45
Посвята у студенти першокурсників ЛНУВМБ ім. Степана Ґжицького відбулася 2 вересняі п.р.

 

УРОЧИСТОСТІ У ДЕНЬ ЗНАНЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ппершокурсники Львівського національного університету ветеринарної медицини

та біотехнологій ім. Степана Ґжицького склали урочисту присягу у студенти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітали студентів-першокурсників голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, директор агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко, ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.Гжицького Володимир Стибель, доктор Honoris Causa, проректор Жешівського університету Марек Козіровський, начальник ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Євген Баркит, міський голова м. Львова Андрій Садовий та інші.

 

 

 

 

 

 

 

"Тут панує надзвичайна атмосфера, якою усіх наділяєте ви, студенти. Молоді, натхненні, які вірять у себе, власні сили, переконані у тому, що майбутнє у ваших руках. Я дуже хочу, щоб ви обов'язково пам'ятали, що така можливість вам і тим, хто спокійно живе у нас, на Львівщині, творить добро і робить крок до свого щасливого майбуття, дана усім завдяки тим, хто стоїть на захисті наших кордонів на Сході України. Ми повинні завдячувати українському воїну, солдату, нашій армії, яка сьогодні за тисячу кілометрів від Львова боронить нашу землю. Армії, яка за декілька років стала сильною і здатна виконати, поставлені перед нею завдання", - зазначив Олег Синютка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Олег Синютка додав: "Ви стали студентами у той час, коли ваша професія є надзвичайно затребуваною. Динаміка у аграрному секторі є надзвичайно велика. Нашій країні, родинам і вам потрібна фаховість і професійність. І ви сьогодні маєте можливість її здобути, ви зробили перший крок. Крок за кроком здобувайте нові знання. Ваша майбутня професія потрібна нашій державі".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також у вітальному слові очільник області подякував професорсько-викладацькому складу за те, що в жорсткій конкуренції між університетами, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького не втратив своїх позицій, набрав нової динаміки, сили та нового поступу.

 

 

 

 

 

 

 

Опісля, першокурсники урочисто зачитали присягу та виконали студентський гімн «Гаудеамус».

 

 

 

 

 

 

 

Також за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки почесне звання "Заслужений діяч науки і техніки України" присвоїли ректорові, професору кафедри паразитології та іхтіопатології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького Володимиру Стибелю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ректор вищого навчального закладу урочисто вручив першокурсникам символічний студентський квиток.

 

 

 

 

Отець Степан Кащук і отець - капелан Роман здійснили обряд освячення першокурсників цього ВНЗ.

 

 

 

 

 

 

Програма святкування розпочалася з літургії у церкві Святої Трійці. А вже о 12:30 студенти-першокурсники зустрілися із деканами та професорсько-викладацьким складом на факультетах.

 

 

 

 

 

 

Мені пощастило побувати на одній із таких зустрічей, яка відбулася на факультеті ветеринарної гігієни, екології і права. Студентів привітав зі святом Знань декан факультету Руслан Пеленьо. До присутніх звернулися завідуючі кафедрами факультету.

 

 

 

 

 

 

Заступник декана з виховної роботи, доцент, голова первинного осередку Червоного Хреста вищого навчального закладу, Галина Сус була у гущі студентів. За канікули вони мали багато новин, якими нетерпілося поділитися негайно.

 

 

 

 

 

 

 

Найбільша новина за цей час, що, наслідуючи приклад колег з м. Біла Церква, в осередку Червоного Хреста ВНЗ задумали на цей навчальний рік -створення студентського зоогуртка, де будуть вчити всіх бажаючих, як надавати першу допомогу домашнім улюбленцям – морським свинкам, ховрашкам, собакам, котам, іншим звірятам.

 

 

 

 

 

 

Після закінчення урочистого засідання на факультеті, щоб вшанувати пам'ять Катерини Зарицької, керівника УЧХ в лавах УПА 1943-47 рр., активісти осередку Червоного Хреста, третьокурсники Євгенія Жупанин і Каріна Добрянська, а також першокурсник Ігор Андрейків, разом з батьками відвідали її могилу на Личаківському меморіально-історичному цвинтарі, де здійснили покладання китиць калини, символу боротьби за волю України.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ


 

 

 

 

 

 

Переглядів: 441 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024