Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 3 » Дніпро готується приймати 3-й ATB Dnipro Marathon за участю Червоного Хреста
20:16
Дніпро готується приймати 3-й ATB Dnipro Marathon за участю Червоного Хреста

 

 

МАРАФОНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ДО СТАРТІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 вересня за підтримки програми міського голови Бориса Філатова

«Дніпро – спортивна столиця» у місті відбудеться 3-й ATB Dnipro Marathon.

 

 

Також у рамках цієї події вже вдруге Дніпро прийматиме чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих. Призовий фонд цього року сягає 300 тис. грн. Кошти надає генеральний спонсор – компанія «АТБ-Маркет».

 

 

«Наш марафон має міжнародний статус. Буде чимало спортсменів із інших країн. Наразі подано близько 1,6 тис. заявок. Загалом марафон набирає обертів. Усе підготовлено на найвищому європейському рівні. Це буде свято для мешканців і гостей Дніпра», – зазначив мер Борис Філатов.

 

 

Очільник міста подякував компанії «АТБ-Маркет» за підтримку та допомогу у проведенні марафону.

 

 

На біговій трасі у Дніпрі цього року очікують близько 4 тис. спортсменів із України, Польщі, Туреччини та Молдови. У порівнянні з першим марафоном кількість учасників зросла у 2,5 разу.

 

 

Вже традиційно разом з елітою спорту дистанції у 42 км, 21 км, 10 км, 5 км бігтимуть і любителі. Також можна буде спробувати сили в естафетах. Для найменших спортсменів – дитячі забіги. Найстаршому учаснику марафону – 70 років. Фінішери отримають медалі та футболки з унікальним дизайном.

 

 

Початок траси – на площі Героїв Майдану в бік Льодової арени по Набережній Заводській, а також у бік ж\м Перемога-3 по Набережній Перемоги. Для бігунів облаштують 9 пунктів гідратації та харчування. Загалом забезпечать 1,5 тис. літрів води, 2 тонни фруктів та печива, а також ізотоніки. На трасі чергуватимуть 13 карет швидкої допомоги, 9 екіпажів Червоного Хреста.

 

 

Протягом наступного тижня триватиме активна фаза реєстрації. Безкоштовно взяти участь у марафоні можуть люди пенсійного віку, люди з обмеженими можливостями, учасники збройного конфлікту на сході України та бойових дій.

 

 

Також під час марафону відбудеться Благодійна миля добра. За словами директора благодійного фонду Kiddo Анни Єрмолаєвої, доброчинні внески бігунів використають для придбання електроенцефалографа для дитячої лікарні № 5. Прилад допомагає контролювати динаміку лікування нервової системи малечі.

 

 

Минулого року рівень проведення змагань, якість траси, безпеки та загальні враження учасників і глядачів надали змогу Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області подати заявку до Федерації легкої атлетики України щодо проведення у нашому місті офіційного відбору на чемпіонат світу-2019.

 

Це вже другий відбір на змагання міжнародного рівня.

 

«До минулого року такої події в місті не було. Я давно мрію, щоб наш марафон виграв атлет із Дніпра. Тому протягом року ми готуємо наших спортсменів», – повідомила президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та міста Дніпра Марина Філатова.

 

Також організатори та генеральний спонсор – компанія «АТБ-Маркет» – хочуть встановити національний рекорд у категорії «Найбільша корпоративна команда, що бере участь у легкоатлетичному забігу». Нині об'єдналися вже 667 учасників із п'яти міст. Це – Дніпро, Київ, Харків, Львів і Одеса. Такого ще не було в Україні. Досягнення мають внести до Національного реєстру рекордів.

 

«Хочу також відзначити, що «АТБ-Маркет» не лише фінансово підтримує марафон, а й поділяє цінності бігового руху, зокрема, здоровий спосіб життя. Це також непогана можливість відточити навички тімбілдингу», – повідомила начальник управління з корпоративних комунікацій корпорації «АТБ-Маркет» Ганна Лічман.

 

Детальну інформацію про перекриття доріг у зв'язку з проведенням ATB Dnipro Marathon можна буде знайти на сайті міськради. Крім цього, відповідні оголошення будуть у громадському транспорті.

Пряма трансляція марафону відбуватиметься на спортивному інтернет-каналі X-sport, YouTube, а також на місцевих телеканалах

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dpchas.com.ua/zhizn/dnipro-gotuietsya-priymati-3-y-atb-dnipro-marathon

 

Переглядів: 549 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024