Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 6 » Екологічне лихо: Херсонщина готова прийняти дітей із окупованого Криму
18:55
Екологічне лихо: Херсонщина готова прийняти дітей із окупованого Криму

 

ЛИХО - ГУРТУЄ

 

 

 

 

 

 

Херсонщина готова прийняти дітей із окупованого Криму

 

 

 

Херсонщина готова евакуювати дітей із Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу кримського "Титану", а також готова прийняти в себе дітей з постраждалих від виробничої діяльності заводу населених пунктів півострова.

 

Про це поінформував журналістів голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв після озайомлення урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася в результаті виробничої діяльності кримського заводу "Титан" у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Ми зараз прораховуємо, моделюємо різні варіанти наслідків. Якщо доведеться нам евакуювати наших дітей (з населених пунктів Каланчацького і Чаплинського району, розташованих у зоні впливу заводу "Титан" - ред.), то, відповідно, для цього є потужності. Ми сьогодні готові приймати і дітей з Криму, які потерпають від цих викидів, готові надавати їм медичну і реабілітаційну допомогу", - сказав Гордєєв.

 

Як він зазначив, облдержадміністрація вже написала відповідні листи в Генічеський район, щоб там забронювали для каланчацьких і чаплинських дітей дитячі табори, і не закривали їх після сезону.

 

"Так само будемо працювати зараз ще зі Скадовським та Голопристанським районами (які теж є курортними приморськими районами області - ред.)", - наголосив голова ОДА.

 

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч на 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

 

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

 

Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

 

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-crimea/2532516-ekologicne-liho-vlada-hersonsini-gotova-prijmati-ditej-iz-okupovanogo-krimu.html

 

Переглядів: 479 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 03:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024