Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 7 » Аптекам Іспанії дозволять вибирати час роботи та відвідувати пацієнтів
20:07
Аптекам Іспанії дозволять вибирати час роботи та відвідувати пацієнтів

 

 

ЗАРАДИ ЗРУЧНОСТІ КЛІЄНТІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Нове законодавство Іспанії дозволить аптекам вибирати

час для своєї роботи, а також відвідувати пацієнтів.

 

 

 

 

Згідно з новим законом, який найближчим часом буде прийнятий в автономному співтоваристві Мадрид, всі місцеві аптеки зможуть самостійно встановлювати розклад роботи, а також здійснювати доставку ліків додому пенсіонерам або тяжкохворим клієнтам.

 

Про це повідомляє Espanarusa.com, передає УНН.

 

Відзначається, що при наявності бажання і достатню чисельність персоналу мадридські аптеки також отримають можливість перейти на цілодобовий режим роботи. Єдина вимога, що пред'являється до їх розкладу, полягає в тому, що вони повинні бути відкриті мінімум 40 годин в тиждень.

 

Таким чином, аптеки повинні будуть обов'язково працювати з 10:00 до 13:00 і з 17:00 до 20:00 з понеділка по п'ятницю і з 10:00 до 13:00 по суботах, а недостачу до мінімуму годин зможуть "добрати" на власний розсуд.

 

На даний момент існує чотири варіанти роботи аптек в автономному співтоваристві Мадрида, де в цілому налічується 2866 таких закладів, уточнює видання.

 

Для того, щоб провести зміни в розкладі, власникам аптек слід про це попередити за два місяці медичний департамент і Колегію фармацевтів. З дня переходу на новий режим роботи аптека повинна буде дотримуватися його аж до 31 грудня того року, в якому він був здійснений.

 

"У свою чергу, доставка ліків у будинок найменш захищеним категоріям населення посприяє поліпшенню контролю за прийомом препаратів призначених лікарем", - підкреслює видання.

 

Щоб цей закон вступив в дію, потрібно його схвалення парламентом мадридської автономії.

 

Відзначимо, що поки в Європі лібералізують роботу аптечних закладів, в Україні - навпаки - намагаються всіляко зарегулювати цю галузь.

 

Так, в Раді зареєстрували законопроект №8591, що передбачає закриття аптек за територіальним принципом, обмеження для підприємців відкривати нові аптеки, заборона на організацію великих аптечних мереж, а до всіх власників аптек законодавці пропонують висунути вимогу про наявність вищої фармацевтичної освіти.

 

Експерти в один голос заявляють про дискримінаційний характер запропонованих ініціатив і про те, що їх реалізація спричинить за собою значне подорожчання ліків в аптеках.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1750920-aptekam-ispaniyi-dozvolyat-vibirati-chas-roboti-ta-vidviduvati-patsiyentiv

 

Переглядів: 413 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024