Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 10 » Школярів навчатимуть навикам першої допомоги
16:36
Школярів навчатимуть навикам першої допомоги

 

ДІТЯМ - ЗНАННЯ З ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ

 

 

 

 

 

 

В українських школах планують навчати дітей першої допомоги.

 


 

Про це розповіла керівник проекту “Хелпер”, віце - президент БФ “Україна - ЮНЕСКО” Юлія Висоцька. Вона зазначає, що дії з надання першої допомоги повинні бути автоматичними. На жаль, сьогодні в Україні шкільні програми першої допомоги існують, переважно, тільки на папері.

 

«Ми ініціюємо, щоб ці знання стали практичними, що вимагає підготовки вчителів. Ми співпрацюємо з Червоним Хрестом, з Мальтійським орденом, з Всеукраїнською радою реанімації. Ми звернулися в школи, тому що це перший крок, який дозволить навчити більшу кількість майбутніх дорослих громадян України. Належне і своєчасне надання першої допомоги може зберегти здоров'я і життя потерпілого», - повідомила Ю. Висоцька.
 

 

За її словами, вже підписаний з Інститутом модернізації змісту освіти в Україні документ з підготовки вчителів, які повинні викладати ці знання, передає портал veroyatno.
 

 

Виконавчий директор "Всеукраїнської ради реанімації" Дмитро Фомін зазначив, що при першій допомозі надважливі перші 10 - 20 хвилин, поки їде "швидка".
 

 

«За ці 10 - 20 хвилин потрібно все робити швидко, вчасно і грамотно. Ми раді приєднатися до цього проекту і маємо можливість навчати дітей, розробляти протоколи. Ці знання потрібні не тільки в школі. Добре, що існує ініціатива з боку МОЗ, Міносвіти, громадських організацій. Ми працюємо також над навчальною програмою для вчителів», - сказав Д.Фомін.

 

Він закликав усіх громадян України приєднатися до цього руху, а батьків - вимагати введення в шкільну програму предмету з першої допомоги.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dpchas.com.ua/zhizn/shkolnikov-budut-uchit-pervoy-domedicinskoy-pomoshchi

 

Переглядів: 400 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024