Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 10 » Флешмоб з першої допомоги біля Харківського оперного театру зняли з висоти пташиного польоту
21:54
Флешмоб з першої допомоги біля Харківського оперного театру зняли з висоти пташиного польоту

 

ХАРКІВЧАНИ  - НОВАТОРИ  ТРАДИЦІЙНИХ  ФЛЕШМОБІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Вперше в Харкові пройшов флешмоб з надання першої допомоги "Ти можеш більше".

 

 

 

Як повідомили організатори, подію було приурочено до Всесвітнього дня першої допомоги. Свято організовано за ініціативи Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і щорічно відзначається у другу суботу вересня. У цьому році всесвітньою темою було надання першої допомоги при ДТП.

 

Почали захід артисти Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка, які відкрили свято оперним співом.

 

Одночасно 50 осіб під відому пісню британської групи Bee Gees Staying Alive проводили серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах.

 

Сред учасників флешмобу – волонтери та співробітники Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, працівники та курсанти ДСНС, студенти ХНМУ, студенти і декан медичного факультету ХНУ ім. В. Н. Каразіна, співробітники патрульної поліції та Центру екстреної медичної допомоги.

 

Пісня була обрана тому, що її ритм відповідає правильній частоті натискань на грудну клітку при непрямому масажі серця.

 

 

Представники ГУ ДСНС в Харківській області демонстрували можливості унікального аварійно-рятувального автомобіля, обладнаного для надання допомоги при дорожньо-транспортних пригодах. Про потрібні і правильні дії у випадку ДТП, а також про свою роботу і завдання в таких ситуаціях, розповіли співробітники патрульної поліції.

 

Злагоджені дії патрульних, медиків і рятувальників продемонстрували на прикладі симуляції: автомобіль з чотирма пасажирами під час руху нібито збив велосипедиста і врізався в огорожу.

 

Глядачі могли спостерігати надання першої допомоги, першої психологічної допомоги, проведення медичного сортування та транспортування з попередньою іммобілізацією.

 

Кожен глядач міг спробувати на практиці, що потрібно робити у випадку критичних ситуацій. Навчання проводили інструктори з першої допомоги Червоного Хреста, Харківського національного медичного університету, медичного факультету Харківського національного університету імені. В. Н.

Каразіна.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://uanews.kharkiv.ua/society/2018/09/10/202513.html

 

Переглядів: 589 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 20:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024