Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 11 » Сьогодні в США вшановують пам'ять загиблих 11 вересня 2001 р. (ВІДЕО)
14:00
Сьогодні в США вшановують пам'ять загиблих 11 вересня 2001 р. (ВІДЕО)

 

ВШАНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

Сполучені Штати вшановують загиблих

11 вересня, 1111 жертв досі не впізнані.

 

 

 

Сьогодні на території Сполучених Штатів Америки, особливо у містах Нью-Йорк та Вашингтон, відбудуться офіційні пам’ятні заходи, пов’язані з 17-ю річницею найбільших терористичних актів в історії людства.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на The New York Times та інші американські видання.

 

11 вересня 2001 року 19 терористів з угруповання “Аль-Каїда” захопили в США чотири пасажирські авіалайнери. Два з них вони направили на вежі Всесвітнього торгового центру — найвищі на той момент будівлі в Нью-Йорку. Третій літак терористи направили на будівлю Пентагону у передмісті Вашингтона, четвертий також прямував в сторону американської столиці, проте розбився недалеко від міста Шанксвілл в штаті Пенсільванія.

 

Всього в результаті чотирьох терактів загинули 2977 осіб.

 

Теракти 11 вересня справили величезний вплив на світове і американське суспільство. Події 11 вересня спричинили за собою великі політичні наслідки. Атаки мали значний економічний вплив на американські і світові ринки. Федеральний резерв тимчасово скоротив контакти з банками через порушення комунікаційного обладнання в фінансовому районі Нижнього Манхеттена. Зворотній зв’язок і контроль над грошовою масою, включаючи миттєву ліквідність банків, було відновлено протягом декількох годин.

 

Американські акції втратили 1,2 трильйона доларів протягом тижня. Сам збиток знаходився в діапазоні 3 трильйони доларів США.

 

На даний момент рештки 1111 з 2753 жертв терактів досі не ідентифіковані. Такі дані навело в понеділок агентство Reuters.

 

“Ми вдячні, що ідентифікація триває, але є багато матеріалів, які можна було б використовувати в ході розслідування, якби влада міста не поводилася з нами так безцеремонно”, — наводить агентство слова Дайани Хорнінг, син якої знаходився в північній вежі Всесвітнього торгового центру , коли в будівлю врізався літак.

 

Як зазначає Reuters, за останні п’ять років фахівцям вдалося визначити особистості лише п’яти жертв. Таким чином, на сьогоднішній день ідентифіковано 1642 загиблих, вказує агентство.

 

Лише нещодавно, через 17 років після кривавої серії скоординованих терористичних атак, відкрилася станція метро Cortlandt Street, яка була розташована під хмарочосами Всесвітнього торгового центру.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1751513-spolucheni-shtati-vshanovuyut-zhertv-11-veresnya-ponad-1111-zhertv-dosi-ne-vpiznani

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024