Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 13 » За здоровий спосіб життя: Марафон із сюрпризом – ця неділя дуже порадує дніпрян
20:07
За здоровий спосіб життя: Марафон із сюрпризом – ця неділя дуже порадує дніпрян


 

ОЗДОРОВЧА СИЛА  БІГУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 вересня м. Дніпро перетвориться у головний центр бігу в країні.

 

 

 

 

ATB Dnipro Marathon - найбільша бігове подія міста, в рамках якої, вже вдруге пройде чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих.

 

Перевершити себе і зарядитися особливою силою духу стане головною нагородою і для досвідчених учасників, і для новачків. Тому що грамотний біг - запорука відмінного самопочуття. Це доведено життям і медиками, передає кореспондент «НМ».

 

 

 

 

 

Ніна АНДРЄЄВА (на знімку), кандидат медичних наук, лікар обласного госпіталю ветеранів війни:


- Як медик, що багато років працює із спортсменами, я переконалася: чим більше людина тренується в бігу, тим міцнішою і здоровішою вона стає. Тим більше загартовується характер і здатність до дії і досягнення своєї мети. Багато моїх друзів недавно пробігли марафон, присвячений дню народження Шрі Чинмоя.

 

Серед них викладачі, кандидати наук, доценти Ірина Шаповалова і Вікторія Онищенко і, звичайно ж, я сама. Інвалід по зору Віктор Тимошенко бігає щодня 10-15 км, а недавно подолав 49 км, що більше марафону. Він щорічно бере участь в ультрамарафонських добових забігах в Києві і дводобових забігах у Вінниці.


Можу навести безліч прикладів, коли ті хворі, котрі знаходяться в госпіталі значно поліпшували своє самопочуття за допомогою бігу. У таких пацієнтів зміцнюється м'язова, серцево-судинна і дихальна системи, опорно-руховий апарат, підвищується гострота зору і нервово-психічний статус. Я переконалася в цьому, як лікар, під час щорічних шести- і десятидобових пробігів в Нью-Йорку. Юра Тростенюк з Вінниці, який увійшов до числа небагатьох, хто стартував в забігу 3100 миль, подарував мені кросівки, в яких я до сих пір бігаю.

Міська влада на чолі з Борисом Філатовим надають великого значення розвитку фізичної культури і спорту в Дніпрі. У неділю, 16 вересня на нас чекає черговий масштабний марафон. Користь таких заходів підтверджує практика. Але бігти потрібно грамотно, з доступною швидкістю. На особистому прикладі я переконалася, що біг - це заряд бадьорості, чергова порція здоров'я. Їх ні за які гроші не купиш. Це головна нагорода для кожного з нас. І це не може не радувати тих, хто біжить, і тих, хто за цим спостерігає.

 

Перевершити себе

 

 

 

 

 


 

Допомагає дніпрянам в цьому людина-легенда Олег (Стутішіл) Лебедєв, який першим в Україні і на пострадянському просторі підкорив дистанцію 3100 миль в 2004 році. Він дев'ять разів перетинав фінішну лінію, вкладаючись в 52 дні і ставлячи рекорди часу.

 

Слова Шрі Чинмоя влучно характеризують Олега: «Сміливо кидати виклик неможливому і найдовшій дистанції в світі».


Про синтезі зовнішніх досліджень і знахідок в харчуванні, екіпіровці з внутрішнім підходом і багато іншого він продовжує розповідати всім бажаючим городянам під час безкоштовних лекцій на зустрічах по понеділках, які відбудуться по вул. Паторжинського, 25-б (на розі вулиці Гоголя) з 18.30 до 20.00.


Поради новачкам
 

Людина без спеціальної підготовки може піти пішки - час марафону це дозволяє. Але в цілому підготовка полягає в поступовому навантаженні організму, в індивідуально розробленому плані тренувань, в якому враховується спосіб життя людини, режим і фізична форма.


Перед тим як бігти довгу дистанцію, пройдіть медогляд. Не заради довідки для організаторів забігу, а для себе. Лікар може оцінити ваш фізичний стан і вказати на проблеми.


Дуже важливе обстеження у кардіолога, ортопеда і бажано у спортивного лікаря-травматолога. Також не буде зайвим провести функціональне тестування організму, після якого лікар видасть індивідуальні рекомендації з побудови тренування.


Раціонально оцінюйте свої можливості і не бійтеся, бо фініш близько, хоч би якою була дистанція.


Не фокусується на тому, як вам важко, відчуйте ні з чим не порівнянний заряд бадьорості від руху в енергетичному потоці такої кількості людей.
За допомогою бігу людина бачить навколишній світ
по іншому.

 

Отож, коли ти біжиш на результат, то люди, що біжать заради задоволення, дозволять відчути себе чемпіоном. Коли будеш обганяти їх, не забудь подякувати.

 


 

Біжать всі
 

 

 

 

 

 

 

 


Цього року під час ATB Dnipro Marathon кожен любитель зможе пробігти 42 км поряд з відомими українськими марафонцами.
 

Організатори - Федерація легкої атлетики Дніпропетровської області та громадська організація «Старт Дніпро». Традиційно захід пройде за сприяння міської ради в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро - спортивна столиця».
 

У минулому році в святі з марафонського бігу брали участь близько 1900 осіб. Рівень проведення змагань, якість траси, безпека і позитивні відгуки учасників і глядачів дали підстави для заявки в Федерацію України щодо проведення офіційного відбіркового чемпіонату України в Дніпрі вже вдруге. А це говорить про новий рівень змагань.

 

Планується, що в забігах ATB Dnipro Marathon в цьому році візьмуть участь 3500 бігунів, найстаршому учаснику - 70 років. Будуть представники з усієї України, гості з Польщі, Туреччини, Молдови.


 

Дистанції для учасників

 

 

 

 

 


 

Організатори пропонують такі дистанції:

 


* Для самих підготовлених спортсменів марафонська (42,195 км) і напів марафонська (21,0975 км), естафета 2х21,0975 км.
* Для тих, хто любить біг і мріє про марафон, - 5 і 10 км, естафета 2х10 км + 2х11,05 км.
* Для тих, хто вперше буде пробувати свої сили, - благодійна «Миля добра» (1,6 км), в якій можуть брати участь люди з обмеженими можливостями, студенти, пенсіонери.
* Традиційно відбудуться дитячі забіги на дистанціях: 1000 м, 500 м і 100 м, на фініші яких кожен маленький учасник отримає медаль.

 

Організатори разом з міською владою забезпечать медичний супровід, харчування і воду на трасі, а також безпеку. Зокрема, за здоров'ям учасників спостерігатимуть лікарі 13 машин «швидкої допомоги» і дев'ять екіпажів ЗШР Червоного Хреста м. Дніпра і околиць.

 

 

Фото ілюстративні – nashemisto.dp.ua та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://nashemisto.dp.ua/2018/09/13/marafon-s-syurprizom-voskresene-ochen-poraduet-dnepryan/

 

Переглядів: 439 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024