Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 14 » У Раді зареєстровано законопроект про протимінну діяльність
15:17
У Раді зареєстровано законопроект про протимінну діяльність

 

 

ПРОБЛЕМА – НА БАГАТО РОКІВ ВПЕРЕД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У парламенті зареєстровано проект закону № 9080 про протимінну діяльність.

 

 

 

 

 

З посиланням на сайт ВРУ про це повідомляє УНН.

 

 

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, він пропонує здійснювати протимінну діяльність планово в рамках виконання Плану з імплементації Національної стратегії протимінної діяльності, який підлягатиме щорічному перегляду з урахуванням результатів реалізації визначених заходів.

 

 

“Для організації виконання заходів Плану з імплементації Національної стратегії протимінної діяльності та організації і контролю за виконанням робіт з гуманітарного розмінування Кабінетом Міністрів України утворюється Національне агентство з протимінної діяльності”, — йдеться у пояснювальній записці.

 

 

Крім того, законопроект пропонує визначити процедури та порядок здійснення заходів гуманітарного розмінування, вимоги до осіб, що здійснюють гуманітарне розмінування.

 

 

 

Додамо, що окремий розділ законопроекту присвячений питанням соціального захисту осіб, що здійснюють заходи з гуманітарного розмінування та осіб, що прирівнюються до них. Пропонується встановити, що особи, що здійснюють заходи з гуманітарного розмінування, підлягають обов’язковому страхуванню в порядку, визначеному Законом України “Про страхування”. На законодавчому рівні пропонується вирішити питання пенсійного забезпечення вказаних осіб, та право на охорону здоров’я та медичну допомогу.

 

 

Законопроект визначає розміри одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності як саперам, так і постраждалим особам. Виплата одноразової грошової допомоги здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

 

Нагадаємо, з 2014 року групами розмінування та піротехнічними підрозділами знищено та знешкоджено понад 373 тисячі вибухонебезпечних предметів.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1752139-u-radi-zareyestrovano-zakonoproekt-pro-protiminnu-diyalnist

 

Переглядів: 449 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024