Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 16 » У Дніпрі відбувся третій ATB DNIPRO MARATHON
16:57
У Дніпрі відбувся третій ATB DNIPRO MARATHON

 

СПОРТ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

 

На дистанцію вийшло близько трьох тисяч бігунів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 16 вересня, у Дніпрі відбувся третій ATB DNIPRO MARATHON. Подія стала частиною програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця». У рамках марафону вже вдруге у місті відбувся чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих – офіційний відбір на світову першість-2019.

 

Про це повідомляє Укрінформ.

 

Бігові дистанції ATB DNIPRO MARATHON у 42 км, 21 км, 10 км, 5 км долали спортсмени з України, Польщі, Туреччини, Молдови та Ізраїлю. Найстаршому учаснику марафону – 70 років. У порівнянні з першим марафоном у Дніпрі кількість бігунів цього року збільшилася майже у 1,5 рази.

 

«Цей захід став традиційним для міста. Ми бачимо, як зростає кількість учасників. Нині заявлено близько 3 тисяч бігунів. Велика кількість іноземних гостей. Такого не було ніколи. Завдяки Федерації легкої атлетики біговий рух у Дніпрі справді набирає обертів», – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

 

Найпопулярнішою була дистанція у 5 км. Також можна було спробувати сили в естафетах. Для найменших спортсменів підготували дитячі забіги. Також відбулася Благодійна миля добра. Доброчинні внески бігунів використають для придбання електроенцефалографа для дитячої лікарні № 5. Прилад допомагає контролювати динаміку лікування нервової системи малечі.

 

У мерії Дніпра та у профільній федерації також подякували генеральному спонсору марафону – компанії «АТБ-Маркет». Так, призовий фонд, який надав спонсор, цього року сягав 300 тисяч гривень.

 

Одним із почесних гостей цьогорічного ATB DNIPRO MARATHON став перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул. Те, що проведення марафону у Дніпрі збіглося з Європейським тижнем спорту, він назвав дуже символічним.

 

«Ми бачимо, як зараз у Дніпрі стрімко розвивається масовий спорт – спорт для здоров'я. Нинішній марафон є одним із символів цього. Від Міністерства молоді та спорту, від Національного олімпійського комітету я щиро дякую мерії Дніпра і Федерації легкої атлетики Дніпра та Дніпропетровської області. Усе це – теж один із чинників європейської інтеграції, наше прагнення до спорту для всіх», – переконаний Ігор Гоцул.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Організатори разом з міською владою забезпечили медичний супровід, харчування і воду на трасі, а також безпеку. Зокрема, за здоров'ям учасників спостерігали лікарі 13 машин «швидкої допомоги» і дев'ять екіпажів ЗШР Червоного Хреста м. Дніпра і околиць.

 

Читайте також: В Одесі пробігли Odesa Half Marathon

 

 

Фото –  Оксани Великої та Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/2539016-u-dnipri-vidbuvsa-tretij-atb-dnipro-marathon.html

 

Переглядів: 575 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 10:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024