Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 19 » Міністерство у справах ветеранів: рекомендації передбачають п’ять реформ
13:37
Міністерство у справах ветеранів: рекомендації передбачають п’ять реформ

 

 ТРАНСФОРМАЦІЯ - У НОВЕ МІНІСТЕРСТВО

 

 

 

 

 

 

Проектний офіс зі створення Міністерства у справах ветеранів, започаткований на базі

ГО "Юридична сотня", презентував в Укрінформі пакет остаточних напрацювань для створення відомства.

 

 

Про це розповіла під час презентації член проектного офісу, керівник проекту Леся Василенко.

 

"У нас вийшло загалом 5 рекомендацій, які передбачають 5 реформ, що мають відбутись для того, щоб ветерани та члени їх сімей отримували належну підтримку не тільки від держави, а й у суспільстві. Чого бракує в Україні - це національної стратегії щодо ветеранів та їх сімей. Елементарно немає сформованих загальних правил поведінки, якими б мали керуватись всі суб'єкти суспільних відносин у ставленні і спілкуванні з ветеранами та їхніми родинами. Це основоположні принципи, які включали б в себе повагу, шанобливе ставлення, забезпечення гідних умов життя після служби, рівних послуг до тих, хто служив, і хто завжди перебував в статусі цивільних", - зазначила Василенко.

 

 

Як відмітила керівник проекту, це могла б бути як певна концепція державної стратегії щодо ветеранів, яка приймається указом Президента, а також запровадження певної держполітики на рівні Кабміну.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Друга рекомендація, яку ми пропонуємо, - це внести зміни до ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", - зазначила вона.

 

Василенко зауважила, що необхідно чітко визначити статус ветеранів, визнати добровольців учасниками бойових дій, а також оновити законодавства відповідно до реальних потреб ветеранів.

 

 

"Вважаємо за необхідне також створити єдиний електронний реєстр ветеранів в Україні. В країні дійсно має бути єдиний реєстр обліку як всіх ветеранів, так і обліку всіх потреб самих ветеранів. На сьогоднішній момент у нас виникає проблема навіть сказати актуальну цифру по загальній кількості всіх ветеранів всіх воєн по країни", - наголосила вона.

 

 

За словами керівника проектного офісу, також пропонується створення дослідницького центру у сфері ветеранських справ, завданням якого став би збір та аналітика даних щодо ветеранів та їхніх проблем.

 

Крім того, як зауважила Василенко, Проектний офіс також пропонує врегулювати співпраці з недержавним сектором.

 

 

У свою чергу член Проектного офісу Оксана Гаврилюк відзвітувала, що протягом квітня-серпня 2018 року робочій групі вдалось провести аналіз існуючої сисеми соцзахисту ветеранів, дослідити міжнародний досвід роботи з ветеранами, розробити структуру Мінветеранів, розробити модель електронної інформаційної системи для ветеранів, організувати навчальні курси для 100 ветеранів, а також розробити проект положення нового відомства.

 

 

 

 

 

 

 

"У проектному офісі ми вирішили працювати за декількома напрямками. Основні з них - соціальна підтримка ветеранів, медичне забезпечення, структура та напрямки діяльності (адміністративна частина) та вшанування пам'яті і формування образу самих ветеранів", - зазначила Гаврилюк.

 

 

Результати роботи Проектний офіс оформив у Білу книгу "Аналіз системи державної підтримки ветеранів і членів їх сімей.

 

 

Як повідомлялося, у травні 2017 року керівники та представники громадських організацій, які займаються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціювали створення Міністерства у справах ветеранів.

 

 

Окрім того, 27 лютого 2018 року Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів.

 

 

За ухвалення в цілому відповідного проекту постанови № 7505 проголосував 241 депутат за мінімально необхідних 226.

 

 

Фото: Сергій Аніщенко

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2540516-ministerstvo-u-spravah-veteraniv-rekomendacii-peredbacaut-pat-reform.html

 

Переглядів: 413 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024