Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 21 » На ХХУ Форумі видавців у Львові відбулася презентація монографій науковця з медичного права Ірини Сенюти.
21:19
На ХХУ Форумі видавців у Львові відбулася презентація монографій науковця з медичного права Ірини Сенюти.

 

НОВІТНЄ ЮРИДИЧНЕ ЯВИЩЕ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 21 вересня, на ХХУ Форумі видавців відбулася презентація

монографій члена президії Личаківської РО ТЧХУ Ірини Сенюти.

 

 

 

Ірина Ярославівна Сенюта, завідувач кафедри медичного права ФПДО ЛНМУ ім. Данила Галицького, президент ВГО «Фундація медичного права і біоетики України», голова комітету в Комітеті медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, член президії Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, національний представник Європейської асоціації медичного права (European Association of Health Law) в Україні блискуче провела на ХХУ Форумі видавців у Львові презентацію своїх двох книг, виданих у 2018 р., які присвячені медичному праву.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Презентація відбулася в рамках платформи «Медицина». Вона проходила у приміщенні Наукової бібліотеки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Модератор заходу – директор Наукової бібліотеки ЛНМУ ім. Данила Галицького, кандидат історичних наук Марта Надрага.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На суд читачів представлено дві монографії «Цивільно-правове регулювання відносин у сфері надання медичної допомоги:питання теорії і практики» та «Джерела правового регулювання цивільних відносин у сфері надання медичної допомоги».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На презентацію прийшли студенти і аспіранти, прокурори і адвокати, медики і парамедики – всім було цікаво послухати автора цих вагомих монографій, які є новим словом у юридичній науці нвшого часу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приємно було бачити, що знайшла час прийти на презентацію і професор Зореслава Василівна Ромовська, провідний український науковець, політик, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України,  у котрої у свій час вчилася премудростям юридичної науки Ірина Ярославівна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Медичне право – новітнє юридичне явище, яке впевнено крокує просторами правової системи України, «беручи в полон» все більше фахівців. Праволюдиноцентристське спрямування проблематики, інновації в медицині, реформування системи охорони здоров’я зумовлюють правничу спеціалізацію в медичній тематиці.

В Україні працює плеяда сподвижників, які натхненно розвивають медичне право та сприяють захисту прав людини у сфері охорони здоров’я. Одним з таких пасіонарів є Ірина Ярославівна Сенюта.

 

Науково-педагогічну діяльність поєднує з юридичною практикою: сферою професійного інтересу Ірини Ярославівни є медичне і фармацевтичне право, біоетика, альтернативні способи розв’язання конфліктів. Вона – головний редактор науково-практичного журналу «Медичне право», член редакційної ради юридичного журналу «Право України».

 

 

 

 

 

 

Значну увагу приділяє громадській діяльності, обіймає посаду президента ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», довший час була членом Правління Міжнародного фонду «Відродження», Дорадчої ради при Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Громадської ради при МОЗ України, Всесвітньої асоціації медичного права.

 

Керує міжнародними проектами з медичного права у співпраці з Фондом відкритого суспільства (Нью-Йорк, США), USAID, ABA/ROLI.

 

 

 

 

 

 

Науковий доробок Ірини Ярославівни налічує понад 200 праць у галузі медичного права, в тому числі вона має публікації у Польщі, Чехії, Хорватії, Молдові, Білорусі, Бразилії, Португалії, ін. країнах.

 

Вона є автором перших в Україні монографії та підручника з медичного права, співавтором першої в Україні програми з медичного права для післядипломної освіти медичних вишів, що стандартизується для інших навчальних закладів нашої держави, співавтором і науковим редактором перших типових програм «Медичне право України» для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за спеціальністю «Правознавство».

 

 

 

 

 

 

 

Брала участь у численних конференціях, семінарах і тренінгах з медичного права в Україні, Німеччнині, Австрії, Чехії, Литві, Хорватії, Молдові, ­Туреччині, Франції та Польщі.

 

Ініціатор, голова оргкомітету щорічних всеукраїнських конференцій з медичного права, а також численних шкіл, семінарів, тренінгів з окресленої тематики у спів­праці з органами влади.

 

голова оргкомітету щорічних всеукраїнських конференцій з медичного права, а також численних шкіл, семінарів, тренінгів з окресленої тематики у спів­праці з МОЗ України, Міністерством юстиції України, МВС України, Національною школою суддів України, Радою адвокатів Львівської області, Головним управлінням юстиції у Львівській області.

 

Вона проводить численні благодійні заходи у царині охорони здоров’я у співпраці з органами державної влади і місцевого самоврядування. У межах акцій забезпечується широка інформаційна кампанія, надається безоплатна правова допомога.

 

 

 

 

 

 

Вже кілька років поспіль Ірина Ярославівна є членом президії Личаківської районної організації м. Львова ТЧХУ. За свій безкорисливий внесок у громадську благодійну роботу Львівська обласна організація ТЧХУ нагородила її 25 квітня п.р. на урочистому засіданні Подякою з нагоди 100 - річчя заснування Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Відкритість у спілкуванні, душевна теплота Ірини Яро­славівни, її прагнення допомогти, помножені на заняття улюбленою справою, дають потужну силу для нових звершень. «Варто ставитись до інших так, як би ти хотів, щоб ставились до тебе», – життєве кредо перспективного науковця з медичного права в нашій країні.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

Переглядів: 587 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024