Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 22 » «Найбільша небезпека у волонтерстві - дилетантство»: розповідь про те, як працюють добровольці
16:53
«Найбільша небезпека у волонтерстві - дилетантство»: розповідь про те, як працюють добровольці

 

ДОБРОВОЛЬЦІ: ХТО ВОНИ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Завтра. 23 вересня, в Україні розпочнеться перший фестиваль волонтерських

ініціатив «Ігри вогнеборців», в якому візьмуть участь сотні добровольців.

 

 


Напередодні цієї події редакція порталу The Point поспілкувалася з рятувальниками – добровольцями, котрі розповіли про те, чому вирішили займатися волонтерською діяльністю, як вони заслужити право рятувати життя, і який інстинкт повинен бути «активованим» у добровольців.

 

 

 

 

 

 

 

 

Олексій Охріменко,

волонтер Товариства Червоного Хреста України
 

 

 

Мені хотілося внести свій вклад в розвиток ТЧХУ, принести користь нужденним. Мені щиро подобається

допомагати людям - це гріє душу. У звичайному житті я - студент медичного коледжу, і часом поєднувати

навчання і волонтерство буває важко. Але викладачі знають, що я працюю волонтером, і в разі

надзвичайної ситуації відпускають із занять. Вони розуміють, що на виїздах я не тільки рятую людей,

але в тому числі і практикуюся як майбутній медик.

 

 

 

 

 

 


У Товаристві Червоного Хреста України нових волонтерів навчають інструктори. У нас немає певного графіка - працюємо за принципом добровільності. Однак, я, як волонтер загону швидкого реагування, намагаюся постійно тренувати навички з першої допомоги. Ми постійно вчимося, щоб зменшити ймовірність помилки в критичній ситуації. Волонтери часто виїжджають на місце НП раніше рятувальників, а вже після їх приїзду ми просто працюємо спільно.


Найнебезпечніше в нашій роботі - чергування на масових політичних заходах, де висока ймовірність побиття або отруєнь сльозогінним газом. Таких чергувань мало, але вони трапляються. На марафонах, концертах, в основному, більш спокійно. Тому важливо навчитися справлятися зі стресом аби контролювати викиди адреналіну.


Якщо волонтер часто виходить на патрулювання або чергування, то він офіційно стає волонтером Загону швидкого реагування ТЧХУ. Основний «наплив» чергувань починається зазвичай з кінця серпня.


В цілому, волонтери можуть працювати в різних галузях - від груп підтримки до мобільних груп медичної допомоги. Розподілу немає - кожен розуміє, що йому ближче, і розвивається в цьому напрямку. Волонтер сам вирішує, коли може вийти попрацювати, і на яке завдання готовий відправитися

 

 

 

 

 

 

 


Волонтери Товариства Червоного Хреста України періодично їздять на навчання в інші країни, проте в «гарячі точки», наприклад, прифронтові міста, беруть тільки підготовлених.


Головна умова для того, щоб стати волонтером, - бажання допомагати і готовність до нестандартних ситуацій в роботі. Для цього потрібна сильна особиста мотивація й усвідомлення потреб і можливостей людей, яким потрібна допомога.


Щоб стати волонтером Товариства Червоного Хреста України необхідно заповнити анкету на сайті організації, де потрібно вказати досвід волонтерської діяльності, проведення тренінгів, публічних виступів, зручні дні та години для роботи.

 

 

 

 

 

 

Не обов'язково бути волонтером загону швидкого реагування - можна стати частиною одного з наступних відділів: молодіжного, школи першої допомоги або психосоціальної підтримки.

 

Можна допомагати і з адміністративною роботою, фото чи відеозйомкою на заходах. Людина приходить в Червоний Хрест і сама вибирає, чим може бути корисною Товариству.

 

(Про «Ігри вогнеборців» детальніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-09-11-14268).

 

 

Фото – LB.ua та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://thepoint.rabota.ua/kak-rabotayut-dobrovolnye-pozharnye-spasately-y-paramedyky/

 

Переглядів: 586 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 00:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024