Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 24 » Понад 100 тисяч людей зібралися в столиці на Свято подяки
20:33
Понад 100 тисяч людей зібралися в столиці на Свято подяки

 

 

СВЯТО  У  КИЄВІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Києві 23 вересня вчергове відзначили Свято подяки, яке відвідали понад 100 тисяч осіб.

 

 

 

 

Жителі і гості Києва зібралися на головній площі столиці, аби подякувати Богові за свою країну, за сім'ю, за урожай, передає УНН.

 

 

 

З 10:00 до 13:00 тривало богослужіння, під час якого духовні лідери країни молилися за різні сфери життя українського суспільства. В рамках Свята подяки відбувся фестиваль PODYAKA FEST, локації якого були розташовані на Хрещатику і працювали протягом дня.

 

 

 

Денна програма була насичена цікавими подіями, серед яких: 13 спортивних локацій, дитячі майстер-класи й розваги, лаунж-зони, фуд-корти, тематичні локації та багато іншого. Учасники свята мали змогу бачити феєричне шоу команди скейтбордистів зі США Untitled Skateboards та виступи байкерів.

 

 

Наприкінці денної програми відбувся флешмоб, під час якого тисячі українців уздовж Хрещатика розгорнули прапор з встановленням рекорду найдовшого прапора в Україні (довжина - 250 метрів, ширина - 6 метрів).

 

 

Кульмінацією святкування став вечірній гала-концерт, хедлайнерами якого стали голлівудський актор Стівен Болдвін, мотиваційний спікер Нік Холл і екс-соліст групи Delirious Мартін Сміт. Стівен Болдвін під час свого виступу наголосив, що молиться за Україну: “Бог завжди завершує те, що він починає. Бог зараз лише починає виконувати свій план для України! Я молюся за Україну, щоб не трималися за минуле. Не дайте, щоб ці речі засліпили вас від Надії, яка є в майбутньому”.

 

 

Прокоментував подію ініціатор Свята подяки Павло Унгурян: “Вдячне серце - шлях до великих звершень! Україна зміниться тоді, коли зміниться в серці кожна людина. Коли ми навчимося говорити один одному „дякую“ і дійсно станемо єдині в поглядах, думках, діях - ми зможемо побудувати сильну державу на християнських засадах. Тільки з Богом можливе майбутнє для України! Разом будуємо християнську Україну!”

 

 

Цього ж дня, у колонній залі Київської міської державної адміністрації, відбулася прес-конференція та зустріч релігійних і громадських діячів, де було оголошено про намір об’єднатися у спільний громадський рух церков і громадських організацій України. Керівники основних протестантських церков і громадських організацій прийняли таке рішення, враховуючи сучасні виклики, що стоять перед Україною, яка опинилася в складній ситуації: війна, агресія, економічна криза, нав’язування ідеології неоатеїзму, руйнація сімейних цінностей та просування аморальних збочень, виштовхування християнської віри із суспільного життя тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що настільки масштабно Свято подяки відбулося в Україні вдруге. У 2017 році на це дійство в Київ був запрошений легендарний мотиваційний спікер Нік Вуйчич - людина без рук і ніг. Тоді його виступ зібрав на Хрещатику кілька сотень тисяч гостей, а завдяки прямій трансляції захід змогли подивитися мільйони глядачів по всьому світу.

 

 

Традиція святкувати День подяки має християнське коріння. Найбільшого поширення вона набула в європейських країнах і Сполучених Штатах Америки. В Україні це свято відзначалось здебільшого у протестантському середовищі, а національного масштабу воно почало набувати після Революції Гідності.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1753843-ponad-100-tisyach-lyudey-zibralisya-v-stolitsi-na-svyato-podyaki

 

Переглядів: 435 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 02:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024