Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 27 » На Київщині відбулись навчання із розгортання табору тимчасового перебування біженців (ВІДЕО)
21:33
На Київщині відбулись навчання із розгортання табору тимчасового перебування біженців (ВІДЕО)

 

ТАБІР ДЛЯ БІЖЕНЦІВ

 

 

 

 

На Київщині вчились розгортати табір тимчасового

перебування біженців та надавати першу допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25-27 вересня в рамках проведення заходів підготовки Збройних Сил України з метою посилення співробітництва між військовими, неурядовим сектором та місцевими органами влади на Київщині відбулися спільні навчання Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) та Гірської сільської ради.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Партнери відпрацювали механізм надання допомоги цивільному населенню під час проведення евакуації з районів надзвичайної ситуації, що включає у себе підтримку постраждалих на маршрутах переміщення, надання допомоги малозахищеним верствам населення, що очікують на евакуацію та людям, які вже перебувають у тимчасових таборах. Кульмінацією навчань стало практичне розгортання табору тимчасового перебування переміщених осіб та проведення занять з першої допомоги для школярів Гірської середньої школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так 27 вересня, у рамках практичної частини, за легендою навчань учасники влаштували імітацію потоку біженців, для яких у таборі тимчасового перебування організували процеси реєстрації, надання необхідної медичної допомоги, розміщення та забезпечення гарячим харчування у польових умовах (польова кухня).

Також навчання супроводжувалися інтенсивними теоретичними і практичними сесіями з різних тем: перша допомога, мінна безпека, психосоціальна підтримка, міжнародне гуманітарне право тощо для дітей та дорослих.

До навчань було залучено представників загонів швидкого реагування Червоного Хреста, що створені з числа волонтерів. Мета діяльності загонів – надання допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру, під час збройних конфліктів, а також проведення  профілактичних заходів із попередження надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

 

За перебігом навчань також спостерігали представники Київської асоціації військових аташе та міжнародних організацій, які є партнерами Товариства Червоного Хреста України.
 

"Ці перші спільні навчання з військовими є дуже важливими для нас. За цей час ми не тільки налагодили механізм обміну інформацією, а й на практиці відпрацювали окремі питання щодо розгортання табору тимчасового перебування переміщених осіб у визначеній точці за запитом Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України з метою надання допомоги постраждалому населенню", - зазначила Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус.

 

 

 

 

 

 

Закінчилася практична фаза навчань смачним обідом, який приготували співробітники Товариства для усіх присутніх та школярів місцевої школи.

 

 

 

 

Фото – прес-служби Київської МО ТЧХУ

Джерело:

Звіти учасників навчань у соцмережі Фкйсбук

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 518 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024