Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 28 » На Дніпропетровщині знищили 2 мільйони заборонених протипіхотних мін
16:20
На Дніпропетровщині знищили 2 мільйони заборонених протипіхотних мін

 

ТИХІ УБИВЦІ - ЗНИКНУТЬ

 

 

 

 

 

 

На Дніпропетровщині знищили 2 мільйони

заборонених протипіхотних мін

 

 

 

Сьогодні на державному підприємстві "Науково-виробниче об’єднання "Павлоградський хімічний завод", що у місті Павлоград Дніпропетровської області, відбулася офіційна церемонія з нагоди знищення 2 мільйонів протипіхотних мін, які заборонені до використання Оттавською конвенцією.

 

Про це УНН повідомили в Агенції НАТО з підтримки та постачання.

 

За інформацією прес-служби Міністерства оборони України, знищення протипіхотних мін типу ПФМ-1(С) здійснюється в Україні як елемент проекту Трастового фонду НАТО зі знищення звичайних боєприпасів, стрілецької зброї та легких озброєнь і протипіхотних мін типу ПФМ-1(С).

 

"Знищення мін здійснюється на прохання України з метою підтримки України у виконанні нею своїх зобов’язань згідно з Оттавською конвенцією. Беручи до уваги поточні виробничі можливості та потужності та розмір запасів, проект першопочатково був спрямований на підтримку України в знищенні 3 мільйонів мін. У ході здійснення утилізації Україна прийняла рішення та звернулася за допомогою до НАТО щодо знищення всього запасу мін, а саме 5,7 млн штук", – зазначили в Міноборони.

 

У січні 2012 року Верховна Рада України прийняла Закон про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та організацією НАТО з технічного обслуговування і постачання про демілітаризацію стрілецької зброї та легких озброєнь, звичайних боєприпасів та протипіхотних мін типу ПФМ-1(С).

 

У лютому 2013 року між NSPA, МОУ України та Павлоградським хімічним заводом була підписана Рамкова угода про знищення протипіхотних мін ПФМ-1(С). І за короткий період за кошти НАТО було знищено 332 352 мін.

 

У грудні 2014 року NSPA і ЄС підписали угоду про внесок Євросоюзу в цей проект. І після підписання знищення небезпечних мін здійснюється коштом спільного фінансування НАТО та ЄС.

 

"Україна також надає свій суттєвий внесок у фінансування робіт, покриваючи баланс у вартості робіт. Крім того, Україна відповідальна за практичне виконання робіт з дотриманням європейських вимог до охорони праці та навколишнього середовища", – проінформували у Міністерстві.

 

У листопаді 2016 року відбулася урочиста церемонія, присвячена знищенню 1 млн мін типу ПФМ-1(С).

 

Зараз ідуть переговори та досягнуте загальне розуміння щодо знищення всіх наявних запасів протипіхотних мін типу ПФМ-1(С), які зберігаються в Україні. Йдеться про збільшення загальної кількості мін, які буде знищено, до 5 766 768 одиниць.

 

"Станом на сьогодні, темпи утилізації відповідають вимогам НАТО: загалом вже знищено 2.018.928 протипіхотних мін типу ПФМ-1(С)", – уточнили у Міноборони.

 

Нагадаємо, впродовж чотирьох років з Харківської області планується вивезти та утилізувати близько 20 тис. тонн старих та непридатних боєприпасів.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1754586-na-dnipropetrovschini-znischili-2-milyoni-zaboronenikh-protipikhotnikh-min

 

Переглядів: 389 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024