Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 5 » Учасників XXIIІ Всеукраїнської прощі Вервиці у с. Погоня оберігав від травм ЗШР Івано-Франківської ОО ТЧХУ
15:02
Учасників XXIIІ Всеукраїнської прощі Вервиці у с. Погоня оберігав від травм ЗШР Івано-Франківської ОО ТЧХУ

 

СЛУЖИТИ ЛЮДЯМ – ВИСОКЕ ПОКЛИКАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

На XXIIІ Всеукраїнській прощі Вервиці за мир і єдність Церкви,

що відбулась у с. Погоня, чергував ЗШР Івано-Франківської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про цю подію червонохрестівці Прикарпаття зробили у соцмережі Фейсбук відповідний запис, в якому йшлося про те, що 29 - 30 вересня п.р. їх ЗШР Червоного Хреста  чергував на Всеукраїнській прощі у с. Погоня, що в Тисменицькому районі Івано-Франківської області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так триває уже вісім років підряд. Про одну з таких Прощ, яка відбулася два роки тому, духовні особи залишили запис у себе на сайті, уривок з якого наводимо нижче, так як він актуальний донині, бо у ньому дуже докладно і з пафосом описано всі ті події, які характерні всіх попередніх і нинішніх масових релігійних заходів біля тутешньої церкви:

 

«У Марійському духовному центрі в с. Погоня на Прикарпатті - велелюдно. У прощі взяли участь близько 40 тисяч вірних разом із духовенством та монашеством. Погоню відвідали також прочани з Австралії, Намібії та Італії. В ті дні Пречиста Діва почула десятки тисяч «Богородице Діво» та «Радуйся, Маріє», а також – прохань про зцілення, навернення та оздоровлення. Священики вислухали тисячі сповідей та уділили стільки ж Святих Причасть. Для когось шлях до очищення проліг через кількагодинне чекання в черзі до Св. Сповіді, для когось – через подолання 20 кілометрів пішки від дому до святого місця.

 

 

 

 

 

 

Собор Погінської Богородиці лагідно прийняв своїх прочан, дивлячись на них очима 40 чудотворних ікон зі всього світу. Тисячі людей зібрались під його склепінням, щоб зігрітись вночі, послухати духовні розважання, адорації, щоб на нічних чуваннях милуватись зоряним небом, співати пісні та танцювати біля ватри.

 

Валерій Старченко, голова Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, розповів, що уже багато років підряд загони швидкого реагування обласного та районного Товариства Червоного Хреста України чергують на прощах у Погоні.

 

 

 

 

 

 

 

 

За два дні прощі до волонтерів Товариства звернулось за допомогою близько 100 осіб. Червоний Хрест, спільно з волонтерами ДСНС, у суботу роздали більше двох тисяч гарячих обідів (борщ, гречка, сосиска, чай, хліб з маслом).

 

 

 

 

 

 

Так само забезпечили безкоштовним харчуванням прочан й у неділю вранці, тих, котрі всю ніч перебували на нічних чуваннях. Вісімдесятирічна прочанка з Ворохти особливо дякувала за гарячі страви. Розповідає, що щороку приїздить сюди молитись за дітей та онуків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марія Федик, голова Тисменицької районної організації Товариства Червоного Хреста України, розповіла, що ще в п’ятницю, напередодні прощі, було встановлено вісім десятимісних наметів для нічного відпочинку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Діяв міні - реабілітаційний центр, чергували волонтери і  патронажні сестри Червоного Хреста, котрі мали всі необхідні медикаменти, а також 2 карети швидкої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також чергувала «швидка» ДСНС. Було використано причеп дров для розігрівання «буржуйок» у наметах. Чимало підприємців пожертвували продукти для прощі. Зокрема, безкоштовно було надано воду «Девайтіс» (Михайло Дем’янів), масло (ДП «Ямниця»), сіль, цукор, чай, гречку (Тисменицьке районне споживче товариство), печиво та хліб (ПП із смт. Лисець).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уже який рік кухар Руслан Любінець готував гарячі страви, а патронажні сестри Червоного Хреста роздавали їх прочанам, і на свіжому повітрі вони всім прийшлись до смаку.

 

 

 

 

 

 

 

Погоня в ці дні – це запах єлею та умиро­творення від поцілунку чудотворного образу Погінської Божої Матері».

 

 

Фото – Івано-Франківської ОО ТЧХУ

За джерелами:

https://www.facebook.com/rcifua/photos/pcb.1831280136968614/1831279403635354/?type=3&theater

 

http://pohonia.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=113:2016-11-27-13-15-40&catid=35:2013-05-13-21-04-54&Itemid=50

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 501 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 18:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024