Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 6 » В Україні запустять інфомаційно - розважальний проект про права дітей з інвалідністю
16:37
В Україні запустять інфомаційно - розважальний проект про права дітей з інвалідністю

 

"ДЕТЛАНДІЯ"  ВИРУШАЄ У МАНДРІВКУ

 

 

 

 

 

 

В Україні запустять інфомаційно – розважальний

проект про права дітей з інвалідністю

 

 

В Україні запустять інформаційний проект про права дітей, в тому числі дітей з інвалідністю, щоб зруйнувати стереотипи та міфи щодо інвалідності та інакшості. Про це на презентації проекту розповіла урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Раїса Панасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

 

«В Україні формується інклюзивна політика, і для того, щоб вона формувалася одночасно на всіх напрямків, важливо, щоб наші діти зростали, розуміючи, що особливість, інакшість - це важливо, це реально і це цікаво. У кожної дитини є своя родзинка, свої захоплення, мета і уподобання. І в той же час, якщо ця дитина має якісь порушення, то потрібно в першу чергу звертати увагу на її якості, а не фізичні можливості. Ми можемо дуже багато, якщо об'єднаємо зусилля, ми можемо дуже багато, якщо створимо умови. Тому в проекті ми будемо також говорити про те, як створювати умови, щоб такі діти реалізувати себе в житті», - сказала Панасюк.

 

 

Як зазначила перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Ребекка Лохна, перемовини щодо такого проекту в Україні велися давно на рівні посла Великобританії в Україні.

 

 

Також дитячий канал компанії ВВС погодився надавати консультативну підтримку для створення подібного формату в Україні. Ребекка Лохна зазначила, що у Великій Британії таких дитячих програм багато, і це не просто анімаційні програми чи програми про природу, а соціально орієнтовані продукти, в яких висвітлюються ті проблеми в суспільстві, які потребують спільного вирішення.

 

 

"Я іноді спостерігаю за своїми дітьми і бачу, наскільки ці програми ефективні, вони допомагають дітям подивитися на світ іншими очима", - сказала вона.

 

 

Проект реалізується ГО «Гармонія» спільно з урядовою уповноваженою з прав осіб з інвалідністю за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

 

 

Проект називається «Дитляндія» і передбачає створення серії дитячих розважально-пізнавальних передач, учасниками яких стануть діти з інвалідністю.

 

 

Ведучою цих передач також буде дівчинка з інвалідністю, що пересувається на візочку - учениця Вінницької школи Яна Верба.

 

 

Планується, що буде створено 12 таких програм тривалістю до 15-20 хвилин кожна. Під час них будуть сюжети про талановитих дітей з інвалідністю, мультфільми про дітей з особливими потребами та різні ситуації, які потрібно вирішувати в житті.

 

 

Також в програмах будуть розважальні і пізнавальні сюжети. В програмах передбачено і навчальні моменти. Планується наприклад, в розважальній формі навчати глядачів мові жестів.

 

 

Зараз організатори шукають героїв для цих передач - дівчат та хлопців віком від 10 до 16 років з усієї України.

 

 

Для того щоб взяти участь у проекті потрібно заповнити анкету. Додаткову інформацію щодо проекту можна отримати написавши на електронну адресу Dytliandia@gmail.com.

 

 

Фото – з відукритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2536613-v-ukraini-zapustat-infomacijnorozvazalnij-proekt-pro-prava-ditej-z-invalidnistu.html

 

Читайте також: Учнями інклюзивних перших класів столиці стали 13 дітей з інвалідністю

Переглядів: 467 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024