Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 6 » Соціально відповідальне підприємство: МПФ - лідер у “зелених” технологіях та соціальному партнерстві
19:01
Соціально відповідальне підприємство: МПФ - лідер у “зелених” технологіях та соціальному партнерстві

 

ФЛАГМАН «ЗЕЛЕНИХ» ТЕХНОЛОГІЙ

 

 

 

 

 

 

ПрАТ ”Миронівська птахофабрика”, як складова Групи МХП, є лідером

у “зелених” технологіях та відповідальної співпраці з громадами.

 

 

Як розповів журналістам головний еколог МХП Олександр Семенець, підприємство усіляко прагне пом’якшити свій вплив на навколишнє середовище, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

“В екологічному відділі “Миронівської птахофабрики” на посаді еколога працює фаховий гідролог, який допомагає правильно оцінити вплив підприємства на водні ресурси краю,” — сказав Олександр Семенець.

 

 

 

 

 

 

За його словами, підприємство має ліцензію на використання надр і чітко дотримується лімітів на водозабір та водоочищення. Впродовж всього технологічного процесу після кожного етапу очищення води її якість жорстко контролюється як державними органами, так і лабораторією “Миронівської птахофабрики”.

 

 

 

 

 

 

 

Лабораторія кожних дві години перевіряє воду на всіх етапах її очищення та щотижня здійснює контроль якості стічних вод за 22 фізико-хімічними показниками, тому запевняє, що якість цієї води дуже висока.

 

 

 

 

 

 

 

Гордістю підприємства є біофільтр — установка для очищення повітря від твердих речовин та від органічних забруднюючих домішок. Щоб позбутися твердих фракцій, газоповітряну суміш пропускають через соснову стружку, звідки вона потрапляє в повітря вже очищеною. Як розповів заступник головного інженера з енергоефективності Євген Микитюк, підприємство постійно контролює викиди таких речовин як аміак, адаранти та тверді домішки. Якість очищення становить від 91 до 97%, що навіть вище за норму.

 

У планах підприємства на наступний рік максимально позбутися невідновлювальних джерел енергії і замінити їх на альтернативні. Торік на птахофабриці розпочався пілотний проект з використання сонячних батарей. Оскільки в Канівському районі традиційно багато сонця, їхнє використання може бути ефективним у період з весни до осені. За приблизними підрахунками, цей проект окупиться протягом п’яти років та забезпечить енергонезалежність підприємству.

 

 

У свою чергу, директор “ПрАТ ”Миронівська птахофабрика» Ольга Форостяна розповіла журналістам, що підприємство є прикладом плідної соціальної співпраці з місцевими громадами.

 

 

“Ми укладаємо соціальні угоди разом із громадами тих населених пунктів, де безпосередньо розташовані наші підрозділи. Мінімальна сума за такими угодами на рік становить 50 тис грн, а максимальна — 800 тис грн, — розповіла вона.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Форостяна зазначила, що в межах такої співпраці підприємство допомагає з будівництвом та ремонтом доріг, облаштуванням дитячих садочків, шкіл, медичних закладів, спортивних майданчиків. У 2017 році таку допомогу надано загалом на 4 млн. грн. Найбільшим проектом торік стало будівництво Будинку культури в селі Ліпляве, на що було виділено 300 тис грн.

 

Інший масштабний проект співпраці з громадою — будівництво адміністративно-спортивного комплексу для футбольної команди в селі Степанці. Ця футбольна команда активно представляє Канівський район на змаганнях у Черкаській області, тож МХП допомогло створити гідні умови для тренувань і відпочинку спортсменів.

 

“Важливим також було відкриття соціального магазину в Каневі, який обслуговує понад 5 тис. пенсіонерів. Зокрема, в цьому магазині пенсіонери можуть придбати продукцію птахофабрики за зниженими цінами. Приміром, куряча чверть тут коштує 36,6 грн за кілограм.

 

Цьогоріч почав діяти також мобільний соціальний магазин, що обслуговує всі населені пункти Канівського району, у яких розташовані наші об’єкти. За місяць ним можуть скористатися близько 2 тис. осіб,” — розповіла директор підприємства.

 

До складу “Миронівської птахофабрики” входить інкубаторно-птахівнича станція, 27 виробничих дільниць з вирощування птиці, комплекс з переробки курчат-бройлерів, цех утилізації продуктів виробництва, очисні споруди та транспортна служба.

 

 

 

 

 

 

На підприємстві працюють 3611 співробітників, а середня зарплата становить 8184 грн. За 2017 рік було виплачено 354 млн грн заробітної плати. Окрім цього, усі працівники мають додаткові бонуси від МХП.

 

Приміром, обід за одну гривню. Також на роботу і в зворотному напрямку їх привозять службовим транспортом. Декого з працівників доставляють до роботи аж за 110 кілометрів.

 

“Миронівська птахофабрика” є також важливим джерелом наповнення місцевих та районного бюджетів. Торік вона стала найбільшим платником податків у Канівському районі, де переважно розташовано виробництво підприємства, куди було перераховано 70 млн грн податкових відрахувань.

 

Загалом минулоріч на соціальну співпрацю підприємство витратило 6 мільйонів гривень: 3 млн — на соціальні проекти і 3 млн — на благодійність.

 

Фото: прес-служба МХП

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2523733-mpf-demonstrue-liderstvo-u-zelenih-tehnologiah-ta-socialnomu-partnerstvi.html

 

Переглядів: 469 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024