Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 7 » Свята і будні Притулку ТЧХУ у с. Ракошино Мукачівського району на Закарпатті
20:04
Свята і будні Притулку ТЧХУ у с. Ракошино Мукачівського району на Закарпатті

 

ДРУГИЙ «ДІМ» - НА СХИЛІ ЛІТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Минуло понад 25 років відколи розпочав діяти на Закарпатті Притулок

Червоного Хреста, який знаходиться в с. Ракошино Мукачівського району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Двадцять підопічних Притулку – це люди похилого віку, самотні, яких покинули рідні, і вони знайшли прихисток в Червоному Хресті. Обділені долею вони отримали турботливу опіку патронажних сестер Червоного Хреста.

 

Забезпечені триразовим гарячим харчуванням, користуються послугами лікаря, медичних та молодших сестер. Лежачим пацієнтам надається особливий догляд. Люди практично доживають віку поряд з працівниками Червоного Хреста, які більшість й відправляють в останню путь після смерті.

 

Сотні людських історій, життів пов’язані з діяльністю Притулку Товариства Червоного Хреста України для самотніх людей за період його діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Товариству Червоного Хреста України вдалося згуртувати навколо Притулку, як державні установи, громадські організації, так і окремих небайдужих громадян, щоб дана установа успішно працювала в Мукачівському районі на Закарпатті.

 

Ракошинська селищна рада (голова Коштура Василь Омелянович) допомогли у наданні приміщення для Притулку Червоного Хреста. Мукачівська районна державна адміністрація (голова Гайдай Сергій Володимирович) та районна рада (голова Михайло Іван Петрович) допомагають коштами з районного бюджету на покриття комунальних витрат, тощо згідно окремої програми «Підтримка діяльності Притулку Товариства Червоного Хреста України».

 

Закарпатський обласний благодійний фонд «Дім милосердя» (голова Фенчак Василь Іванович) через своїх колег з Норвегії допомагає покривати статтю бюджету із заробітної плати працівникам Притулку, сприяє в проведенні ремонтних робіт приміщення та передають його постояльцям солодощі, продукти, памперси, тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мукачівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги (головний лікар Лані Вікторія Юріївна) допомагають пацієнтам медичними оглядами профільних лікарів, надають лабораторні послуги, сприяють у виконанні районної програми діяльності Притулку.

 

Не байдужі громадяни району та батьки учнів загальноосвітніх шкіл району долучаються до щорічної благодійної акції Червоного Хреста «Милосердя» та передають вирощені власноруч продукти харчування та домашні закрутки, яких вистачає на осінньо-зимовий період.

 

Налагодилася допомога з продуктами харчування та душевний супровід з боку Ракошинського Свято - Покровського монастиря (о. Митрофан) та Мукачівського Свято - Миколаївського чоловічого монастиря (о. Ілларій).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дуже приємно, що гуртом вдається обігріти сімейним затишком громадян, які коротають свого віку в Притулку Товариства Червоного Хреста України.
 

Низький уклін від червонохрестівців Закарпаття усім тим, хто не байдужий до діяльності цього соціального закладу, який допоміг сотням людей отримати другий «Дім», хоч би і на старість!

 

 

 

 

Фото – Мукачівської РО ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossTranskarpatia/photos/pcb.1803349263053062/1803345823053406/?type=3&theater

 

Переглядів: 689 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024