Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 8 » Нобелівську премію з економіки вручили за дослідження кліматичних змін та макроекономічний аналіз
12:58
Нобелівську премію з економіки вручили за дослідження кліматичних змін та макроекономічний аналіз

 

ТЕОРІЯ ЕНДОГЕННОГО ЗРОСТАННЯ - ВИЗНАНА  СВІТОМ

 

 

 

 

 

 

 

Нобелівську премію з економіки вручили творцеві теорії ендогенного зростання,

яка посприяла поєднанню дослідження кліматичних змін і макроекономічного аналізу.

 

 

 

 

Шведська Королівська академія наук вирішила нагородити Уільяма Д. Нордхауса та Пола М. Ромера премією з економічних наук Альфреда Нобеля за дослідження кліматичних змін та інтеграцію технологічних інновацій в макроекономічний аналіз, передає УНН.

 

"Шведська Королівська академія наук вирішила нагородити Уільяма Д. Нордхауса та Пола М. Ромера премією Шведського національного банку з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля 2018 року", - йдеться повідомленні премії.

Зазначається, що Вільям Нордхаус та Пол Ромер розробили методи, які "вирішують деякі найважливіші та актуальні питання нашого часу: довготривале стале зростання світової економіки та добробут населення світу".

 


Людська діяльність сприяла швидкому зростанню середньої світової температури за останні 100 років. Дослідження Лауреата з економічних наук 2018 року Вільяма Нордхауза показує, як економічна діяльність взаємодіє з основами хімії та фізики для створення кліматичних змін.
 


Нордхаус був першим, хто створив кількісну модель, яка описує глобальний взаємозв'язок між економікою та кліматом. Його модель широко розповсюджена і використовується для вивчення наслідків впливу кліматичної політики, наприклад, податків на викид вуглецю.


Лауреат Пол Ромер досліджує, як накопичення ідей сприяє довгостроковому економічному зростанню. Він продемонстрував, як економічні сили впливають на готовність фірм створювати нові ідеї та інновації.

 


Дослідження Ромера заклало основу того, що зараз називається теорією ендогенного зростання. Теорія породила величезну кількість нових досліджень в правилах і політиці, які заохочують нові ідеї і довгострокове процвітання.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1756344-nobelivsku-premiyu-z-ekonomiki-vruchili-za-doslidzhennya-klimatichnikh-zmin-ta-makroekonomichniy-analiz

 

На цю ж тему: Нобелівську премію з хімії присудили за еволюцію ферментів та дослідження пептидів і антитіл

 

Переглядів: 432 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 22:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024