Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 8 » Для Віденського балу у Львові виростили півтора мільйона чорнобривців
18:40
Для Віденського балу у Львові виростили півтора мільйона чорнобривців

 

НА ХВИЛЯХ ВАЛЬСУ

 

 

 

 

 

 

 

Віденський бал, який відбудеться 12 жовтня у Львові, прикрасять

півтора мільйона чорнобривців, вирощених  у різних регіонах України.

 

 

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

 

 

«Ми прикрасимо інтер’єр живими чорнобривцями, їх спеціально до балу вирощено півтора мільйона, у вигляді чорнобривця розроблено і авторський десерт, у музичній програмі є унікальна композиція – соло на бандурі у «Мелодії» Скорика, українські художники надали свої лоти на благодійну лотерею. Сподіваємось, бал у Львові стане ексклюзивною мистецькою подією», - розповіла організатор віденських балів в Україні, генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

 

За її словами, бал у Львові поєднає українські та європейські класичні традиції.

 

Організатори заходу переконані, що українські мотиви на віденському балу - це символічно, адже саме цього року відзначається сторіччя Західноукраїнської народної республіки зі столицею у Львові та двадцятиріччя визнання центру міста Лева надбанням світової культурної спадщини ЮНЕСКО. І віденські бали, як відомо, є світовим культурним надбанням ЮНЕСКО.

 

Музичну програму представить симфонічний оркестр «Київ-Класик» під керівництвом маестро, артиста ЮНЕСКО в ім’я миру Германа Макаренка. Ведучими балу будуть Марися Горобець та Тимур Мірошниченко.

 

В аристократичних традиціях старої Європи бал відкриють 16 дебютантів – вони вийдуть на паркет під звуки полонезу, вальсу та краков’яку, готують дебютантів до балу відомі хореографи Андрій Дикий та Олена Балджи.

 

Віденські бали є благодійними заходами: у Львові збиратимуть кошти на обладнання для дитячої лікарні Охматдит.

 

Віденський бал кілька століть відбувається в багатьох столицях світу - Празі, Нью-Йорку, Римі, Токіо тощо. Сценарій балу не змінювався майже сто років. Його завжди відкривають дебютанти. Від гостей суворо вимагають дотримуватися дрес-коду - довга вечірня сукня для жінок і чорний фрак з білим метеликом для чоловіків.

 

Дебютанткою Віденського балу може стати дівчина з будь-якого куточку світу, але лише одного разу. Претенденти проходять конкурс, де оцінюють їхнє володіння іноземними мовами, знання з історії, літератури та культури. Вони повинні довести конкурсному комітету, який обирає дебютантів, володіння мистецтвом вальсу.

 

Дівчата, які відкривають бал, одягнені в білі сукні і обов'язково в коронах – модель корони змінюється щороку. Віденські бали відвідують королівські особи, світова еліта, під час заходу завжди збирають благодійні кошти на найбільші світові виклики.

 

 

Фото ілюстративне – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2554391-dla-videnskogo-balu-u-lvovi-virostili-pivtora-miljona-cornobrivciv.html

Переглядів: 494 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024