Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 9 » На Львівщині у перший тиждень жовтня на ГРВІ захворіло понад 7 тис. людей
12:31
На Львівщині у перший тиждень жовтня на ГРВІ захворіло понад 7 тис. людей

 

ХРОНІКА ГРВІ - НА ЛЬВІВЩИНІ

 

 

 

 

 

 

Лікарі кажуть, що насправді хворих утричі більше, тому що замість звернутися

за допомогою до медиків, хворі лікуються, здебільшого, домашніми засобами.

 

 

За перший тиждень жовтня на Львівщині на ГРВІ та грип захворіло 7 464 людини, з них 4318 дітей різного віку. 87 хворих госпіталізували до лікарень.

 

 

У Львові за цей період захворіло 2413 осіб, з яких 1271 дитина, повідомила ZAXID.NET лікар-епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко.

 

 

За словами Любомири Бойко, насправді реально хворих значно більше, бо офіційна статистика фіксує лише тих, хто звернувся у поліклініки чи до сімейних лікарів по медичну допомогу. Значна частина хворих (серед яких є і діти) до лікарів не звертаються, а лікуються самотужки або хворі ходять на роботу. Уранці і ввечері у маршрутках, не важко зауважити, кашляють і мають нежить майже всі пасажири.

 

 

На Львівщині, як повідомила головний епідеміолог області Наталія Тімко, грип ще не зафіксовано, але багато людей потрапляє до лікарень з ускладненнями, які спровокували різного роду віруси. За перший тиждень жовтня до Львівської обласної інфекційної лікарні потрапило 17 осіб – 9 дітей віком 4-14 років і 8 дорослих. І цих ускладнень можна було б уникнути, якби хворі вчасно зверталися на консультацію до лікарів.

 

 

Цього року, за даними ВООЗ, у північній півкулі,зокрема і в Україні, сезонний грип будуть спричиняти такі штами вірусу : типу А (Мічіган та Сінгапур) та типу В (Колорадо). Вони не є новими для нас, але українські вірусологи твердять, що цього епідсезону захворюваність на грип буде значно вищою, ніж була у 2016 і 2017 роках.

 

 

За твердженням лікарів, захистити себе і близьких від захворювання на грип і ускладнень, які він викликає, може вакцинація. У аптеках Львова, приватних кабінетах щеплень вже є французька вакцина Ваксігрип і корейська – Джі Сі Флю. Вартість вакцин – 200-300 грн.

 

 

Вакцинуватися від грипу чи ні – кожен вирішує сам. Але лікарі наголошують, що вакцинація не тільки захищає від грипу і його ускладнень, а й суттєво економить сімейний бюджет. За попередніми оцінками, витрати на лікування грипу чи ГРВІ коливаються від 400 до 2700 гривень, залежно від важкості захворювання, а вартість однієї дози вакцини, що захищає від грипу упродовж усього сезону, становить 200-300 гривень.

 

 

Фото ілюстративне – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/na_lvivshhini_u_pershiy_tizhden_zhovtnya_na_grvi_zahvorilo_ponad_7_tis_lyudey_n1467295

 

Переглядів: 412 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 23:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024