Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 10 » На Миколаївщині оголосили збір провізії для допомоги постраждалим в Чернігівській області
13:14
На Миколаївщині оголосили збір провізії для допомоги постраждалим в Чернігівській області

 

ДІЄВЕ СПІВЧУТТЯ

 

 

 

 

 

 

 


Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко оголосив збір ресурсів для допомоги постраждалим в результаті вибухів на складах на території Чернігівської області. Першу машину гуманітарної допомоги планують відправити сьогодні, 10 вересня.
 

 

 

 

 

 

 

Про це стало відомо на засіданні з питань надання допомоги постраждалим в результаті пожежі і вибухів на території арсеналу в Чернігівській області, яке відбулося у будівлі Миколаївської ОДА у вівторок, 9 жовтня.


Нагадаємо, що в Чернігівській області почалася масова евакуація. Вибухи з різною інтенсивністю і пожежа під містом Ічня тривають. В районі міста Ічня Чернігівської області стався вибух на технічній території Шостого арсеналу Міноборони.


Із зони можливого ураження організована евакуація населення. Як доповів заступник губернатора Валентин Гайдаржи, за розпорядженням голови Миколаївської ОДА через кілька годин на Соборній площі біля будівлі обласної ради буде встановлено намет для збору провізії на допомогу жителям Чернігівської області. Першу машину із зібраною провізією вони розраховують відправити вже сьогодні.

«Ми з'ясували яку допомогу чекають в першу чергу, на даному етапі були озвучені перші чотири позиції - це: харчування, теплі речі, будівельні матеріали, на першому етапі це скло і шифер. Тому що є інформація, що в деяких лікувальних установах в результаті вибухової хвилі побиті вікна і постраждала покрівля. Сьогодні ми будемо звертатися до всіх жителів, районів міста. Сьогодні біля будівлі ОДА встановлять намет ... всі хто зможе надати допомогу нададуть її, працівники облдержадміністрації згідно зі своїми повноваженнями розглядатимуть можливість надання допомоги. Після спілкування з Черніговом ми доручили нашим службам коректно поспілкуватися з тими підприємцями, організаціями і фірмами, які можуть нам допомогти. Сьогодні також будуть зв'язуватися з Червоним Хрестом, їх допомогу також необхідно включити в перший ешелон», - розповів він.

Також, як повідомив заступник миколаївського мера Юрій Степанець, міська влада буде надавати необхідну потерпілим допомогу, зокрема, планується відправити до Чернігівської області будматеріали.

«По шиферу у нас є 60 листів в резерві і близько 150 квадратів скла. Я думаю, якщо є сильна необхідність, ми збираємо виконком в екстреному режимі і члени виконкому підтримають виділення необхідних матеріалів», - розповів він.

Крім того, заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи проінформував, що дав доручення в.о. начальника управління НС облдержадміністрації Миколі Проніна зв'язатися зі своїм профільним колегою в Черноговской області, і з'ясувати яка потрібна допомога і, якщо необхідно, надавати її.


«На сьогоднішній день підрозділ головного управління знаходиться в третьому ешелоні реагування. Залежно від того як буде розвиватися ситуація буде прийнято рішення про залучення нашого особового складу і техніки», - доповів Пронін.


У свою чергу, віце-губернатор Євген Шевченко зазначив, що в разі потреби дітей з Чернігівщини розмістять в миколаївських пансіонатах і таборах.

 

«У разі необхідності, діти, які будуть евакуйовані, будуть розміщені в наших пансіонатах, таборах, якщо потрібні будуть школи – розмістимо їх і там», - сказав Євген Шевченко.

 

 

Фото – www.nikolaev24.com.ua

За джерелом:

http://nikolaev24.com.ua/news/na-nikolaevschine-objavili-sbor-provizii-dlja-pomoschi-postradavshim-v-chernigovskoj-oblasti

 

Переглядів: 456 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024