Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 10 » 10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров’я
14:48
10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров’я

 

ПІДСТУПНА НЕДУГА ДУШІ

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день психічного здоров’я відзначають 10 жовтня з 1992 р. Цей день було

засновано з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я за підтримки ВООЗ.

 

 

Тема Всесвітнього дня психічного здоров’я у 2018 році – "Молоді люди та психічне здоров’я в сучасному світі, що змінюється".

 

Проблематику цьогорічної теми вирішено зосередити на особах віком 14-28 років.

 

Сьогодні молодь стикається з постійними стресами та проблемами, що трапляються як в особистому житті, так і в навколишньому світі. Багато з цих проблем, зокрема, булінг, самогубства, маніфестація серйозних психічних розладів, наслідки травм, гендерна дискримінація, вимагають пильної уваги, глобальної поінформованості та співчуття, а також нових програм і рекомендацій стосовно того, як можна захистити та розширити можливості молодого покоління.

 

Заходи Дня покликані розповісти про проблеми молоді, розглянути дослідження, ідеї та програми, здатні допомогти наступним поколінням бути сильними та стійкими перед труднощами та змінами в житті.

 

За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість реалізувати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати. Порушення душевного благополуччя, душевної рівноваги може спричинити розлади психіки та поведінки.

 

Психічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних стосунків і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства.

 

Фізичне здоров'я фактично неможливе без психічного здоров'я. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожен четвертий-п’ятий мешканець Землі страждає на ті чи інші психічні розлади, а кожен другий має ризик захворіти протягом життя. Більшість з них (52%) – це особи з пограничними психічними розладами.

 

Приблизно у 20% дітей і підлітків у світі спостерігаються психічні розлади, приблизно половина з яких починається у віці до 14 років. Загалом, психоневрологічна патологія є однією з провідних причин інвалідизації серед молоді у світі.

 

Довідково

 

Як повідомив головний експерт департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації з психіатрії Юрій Закаль, станом на початок 2018 року у Львівській області на обліку перебуває 62607 пацієнтів з психічними захворюваннями, зокрема, 13374 дітей та 49233 дорослих. З них хворих на шизофренію - 9484 особи, пацієнтів з афективними розладами – 4300, пацієнтів з органічними, включно з симптоматичними, розладами психіки і поведінки – 14616 осіб.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/7480.html

 

Переглядів: 405 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024