Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 10 » Вперше в Україні відкрилася соціально - спортивна школа Фонду «Реал Мадрид»
20:38
Вперше в Україні відкрилася соціально - спортивна школа Фонду «Реал Мадрид»

 

ВИПЛЕКАТИ КОМАНДНИЙ ДУХ

 

 

 

 

 

 

 

Проект Фонду «Реал Мадрид» та ГО «Епіцентр – дітям»

відкрив в Тернополі посол футбольного клубу Альваро Арбелоа.

 

 

 

 

У школі займатимуться діти із соціально незахищених родин: хлопчики і дівчатка віком від 6 до 16 років з ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей.

 

 

Виховна методологія Фонду «Реал Мадрид», що втілюється у проекті, базується на філософії «За РЕАЛьне виховання: Цінності та Спорт» та підручниках «Тренуючи футболу, навчаємо цінностям».

 

 

Альваро Арбелоа зазначає: «Метою Фонду є досягнення того, щоб усі діти, незалежно від особистих обставин або можливостей, навчилися позитивним цінностям командного спорту і, завдяки цьому, на рівних умовах увійшли у суспільство. Мотивація для росту, підвищення самооцінки та автономії – у відповідальних діях, створенні здорових звичок, товаришування і солідарність – є основними цінностями, що передаються у грі та розвагах».

 

 

Окрім спортивних тренувань учні отримають можливість поглиблювати шкільне навчання, вивчати іноземні мови та мати соціо - культурні факультативні заняття: відвідувати музеї, театри, кінотеатри, лекції та екскурсії. У соціально - спортивній школі задіяна висококваліфікована команда професіоналів – координаторів, соціальних працівників, тренерів, вчителів, вихователів, психологів та волонтерів.

 

 

За словами віце-президента ГО «Епіцентр – дітям» Тараса Гереги, на початковому етапі в школі займатиметься 105 дітей, але в подальшому цю кількість планують збільшити до 300.

 

 

«Шукаючи дітей – учасників проекту, ми відвідали кожну родину, поспілкувалася з батьками, спробували зрозуміти проблеми, які є в сім’ї. Більшість батьків сприйняли нашу пропозицію з ентузіазмом, розуміючи, що участь в проекті – шанс значно покращити життя їхніх дітей», – говорить він.

 

 

Герега звертає увагу на те, що навчання у школі є абсолютно безкоштовним. Вихованці школи також будуть забезпечені харчуванням та спортивним інвентарем.

 

 

Урочисте відкриття школи завершилося унікальним спортивним матчем. Діти зіграли матч дружби разом з відомими українськими та італійськими футболістами: Едуардом Цихмейструком, В’ячеславом Свідерським, а також ветеранами ФК «Реал Мадрид» Едвіном Конго та Луїсом Кабрерою. Перший почесний удар по м’ячу зробив Альваро Арбелоа.

 

Довідково:

 

Фонд «Реал Мадрид» – це організація, що запроваджує соціальну діяльність ФК «Реал Мадрид» у всьому світі. На даному етапі працюють 900 соціально -спротивних проектів, спрямованих на виховання, інтеграцію та кооперацію для соціально захищених та незахищених верств населення, особливо для дітей віком 5-17 років у складних соціально-економічних умовах.

 

Фонд нараховує більше 450 шкіл, подібних до проекту, який сьогодні відкривається у Тернополі, у 80 різних країнах світу на 5 континентах.

 

Кількість бенефіціарів діяльності проекту досягає 105 000 кожного сезону.

 

Проект забезпечується підтримкою Тернопільського національного медичного університету, Тернопільського національного педагогічного університету , а також Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Обласного спортивного диспансеру м. Тернопіль і спеціальною допомогою Федерації Футболу України, Тернопільскої ОДА та Великогаївської громади.

 

 

Фото – www.tenews.org.ua

За джерелом:

https://www.tenews.org.ua/post/view/1539152024-vpershe-v-ukraini-vidkrilasya-socialno-sportivna-shkola-fondu--real-madrid

 

Переглядів: 437 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024