Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 11 » Гроші Заходу: скільки й на що пішли кошти Європи для Донбасу
12:40
Гроші Заходу: скільки й на що пішли кошти Європи для Донбасу

 

ГРОШІ ЛЮБЛЯТЬ РАХУНОК

 

 

 

 

 

 

 

Західні партнери безперервно фінансово підтримують постраждалих

на Донеччині: скільки й на що пішли кошти Європи для сходу України.

 

Як пише видання «Ліга.Бізнес» з початку військових дій на Донбасі міжнародні організації та уряди різних країн виділили постраждалим регіонам близько $90 млн. Це випливає з відповідей Луганської та Донецької облдержадміністрацій на інформаційні запити видання.

 

 

Найбільший донор для Донбасу – Європейський Союз, який надав постраждалим від війни регіонам 23,1 млн євро допомоги. Друге й третє місце ділять чинний уряд та Агентство США з міжнародного розвитку, перерахували Луганській і Донецькій областям $15,2 і $8,5 млн. Серед країн, які також надають підтримку постраждалим територіям – Японія, Великобританія, Німеччина і Швейцарія.

 

 

На що йдуть гроші? Основна стаття витрат – допомога малозабезпеченим жителям прифронтових територій, відновлення доріг і боротьба з надзвичайними ситуаціями. Також у фокусі донорів – енергоефективність, доступ до води та популяризація підприємництва.

 

 

Згідно з інформацією облдержадміністрацій, до фінансування Донбасу також причетні міжнародні фінансові інститути – Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку. Задекларовані цими фінустановами суми спрямовані на інфраструктурні проекти. Зокрема, 1,06 млрд євро від ЄБРР пішли на енергоефективні заходи, а 36 млн грн від ЄІБ – на відновлення інфраструктури в підконтрольних Україні районах Луганської та Донецької областей.

 

 

Ще від Європейського Інвестиційного Банку надійшло 6,8 млн грн на будівництво школи в Луганській області.

 

 

Крім того, 3 жовтня Рада міністрів Австрії прийняла документ, згідно з яким країна виділить один мільйон євро для допомоги Донбасу. Як пише replyua.net з посиланням на Die Presse, таку заяву озвучив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц під час зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.

 

 

Зокрема, в повідомленні Курця зазначається, що гроші, які Австрія хоче виділити, призначені для підтримки Червоному Хресту в проекті по розмінуванню районів Донецької та Луганської областей.

Ще у вересні за результатами зустрічі з Верховним головнокомандувачем Збройних сил України Петром Порошенком, федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц анонсував фінансову допомогу постраждалим східним регіонам нашої країни.

 

 

Втім вже отримані та навіть анонсовані гранти це насправді крапля в морі відносно тих коштів, котрих реально потребує Донбас на своє відновлення. Точна сума є невідомою, але чиновники експерти говорять про десятки мільярдів, хто гривень, а хто й доларів.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://акмц.укр/groshi-zahodu-skilki-y-na-shho-pishli-koshti-yevropi-dlya-donbasu/

 

Переглядів: 400 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024