Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Сьогодні Всесвітній день боротьби з артритом
14:26
Сьогодні Всесвітній день боротьби з артритом

 

ЗАПАЛЕННЯ СУГЛОБІВ – НЕПРИЄМНА ХВОРОБА

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 12 жовтня в світі відзначають з 1996 р.

Всесвітній день боротьби з артритом.

 

Головна мета — привернути увагу широкої громадськості і навчити людей піклуватися про своє тіло. Артритом хворіє приблизно кожна сота людина на планеті. Сьогодні артритом страждають не тільки люди похилого віку, а й молодь.

 

Проводячи статистичний аналіз в 1996 році, Всесвітня організація охорони здоров'я встановила щорічне збільшення випадків ревматологічних захворювань і, з метою вирішення питань ранньої діагностики та реабілітації пацієнтів, ініціювала проведення цього дня.

 

Останнім часом люди все частіше почали страждати від хвороб сполучної тканини, а також кістково-м'язової системи. Статистика медиків констатує, що європейські країни лідирують за кількістю такого роду патологій серед дорослого населення.

 

Медицина довела, що ревматоїдний артрит починається не тільки в літньому віці. Він виявлений у більшості людей у віці від 30 років до 55. Несвоєчасне його лікування призводить до інвалідності, інформує Ukr.Media.

 

Лідируюче місце серед всіх артритів займає остеоартрит (остеоартроз), на частку якого доводиться приблизно 75% всіх хвороб кістково-м'язової системи, однак такі артрити як ревматоїдний, псоріатичний, анкілозуючий і інші досить часто зустрічаються у більш молодих і працездатних людей.

 

Сьогодні лікарями широко обговорюються фактори ризику, що сприяють виникненню артриту, оскільки доведено, що куріння, гіподинамія, надлишкова маса тіла, запальні захворювання кишечника, парадонтоз і дефіцит вітаміну Д - можуть стати причиною артриту.

 

А улюблена усіма засмага взагалі протипоказана при таких артритах, як наприклад ревматоїдний, і часто призводить до його агресивного розвитку.

 

Хвороби суглобів обов'язково вимагають своєчасного початку лікування, краще при появі перших симптомів, щоб дуже швидко зупинити запальний процес і таким чином запобігти розвитку інвалідизації та непрацездатності і на це як правило є перші 6-12 місяців.

 

 

Лікування артритів часто тривале і дороге, що вимагає постійного лікарського контролю і такі пацієнти повинні перебувати на диспансерному обліку в ревматолога або терапевта.

 

 

 

 

 

 

На телеканалі СТБ лікар Валерій Ославський поділився корисними порадами, як зберегти суглоби здоровими. Які продукти вилікують суглоби?

 

Гіподинамія, недолік руху — причина проблем із суглобами. Щоб позбутися цієї хвороби, лікарі рекомендують дати суглобам необхідне навантаження. Це поліпшить кровообіг і посприяє достатньому виробленню необхідної для рухливості суглобів рідини.

 

Валерій Ославський показав спеціальні вправи, які зроблять ваші суглоби здоровими. Також лікар назвав найкорисніші продукти для суглобів:

  • Холодець, заливна риба, желе. У них міститься колаген.
  • Яловичина, курка, червона риба. Ці продукти наповнені селеном і сіркою.
  • Оселедець, сьомга, скумбрія. Тут міститься Омега 3 кислоти.

 

Не легковажте правильним способом життя. Пам’ятайте, що в здоровому тілі —здоровий дух!

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

https://ukr.media/medicine/376138/

https://www.stb.ua/ua/2018/10/12/segodnya-vsemirnyj-den-borby-s-artritom/

 

 

Переглядів: 478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024