Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 13 » Сьогодні – Всесвітній день паліативної та хоспісної допомоги
16:09
Сьогодні – Всесвітній день паліативної та хоспісної допомоги

 

НЕВИЛІКОВНІ ХВОРІ ПОТРЕБУЮТЬ УВАГИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Щороку в другу суботу жовтня відзначають Всесвітній день паліативної та хоспісної допомоги.

 

 

 

 

Цей день покликаний привернути увагу людей до проблем невиліковно хворих, підвищити обізнаність та розуміння медичних, соціальних і духовних потреб паліативних хворих та їхніх сімей.

 

 

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

 

Метою паліативної допомоги є забезпечення максимальної якості життя пацієнта з невиліковним захворюванням завдяки ранньому виявленню й точному діагностуванню проблем, проведенню лікувальних заходів, а також надання психосоціальної та моральної підтримки.

 

 

Пацієнтами, що потребують паліативної медичної допомоги, є особи з хронічними невиліковними хворобами (онкологічними, серцево- та -нейросудинними, нейродегенеративними ураженнями головного мозку, пацієнти в термінальних стадіях туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, цукрового діабету тощо).

 

 

Хоспісна допомога є складовою паліативної допомоги. Це є широкий комплекс медико-соціальних та психотерапевтичних заходів, які надають людині, яка помирає від важкої недуги.

 

 

За даними ОДА, протягом 2017 року на Львівщині паліативну допомогу отримали 11735 пацієнтів, за 6 місяців 2018 року – 571 пацієнт.

 

 

Станом на 1 жовтня 2018 року для надання паліативної та хоспісної допомоги у Львові розгорнуто 25 ліжок у комунальній 4-ій міській клінічній лікарні, 25 ліжок – у комунальній Львівській міській лікарні «Хоспіс».

 

 

В області існує близько 200 ліжок у різних медзакладах Дрогобицького, Сокальського, Старосамбірського, Буського та Жидачівського районів.

 

 

Також при Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі функціонує відділення «Мобільний хоспіс для дітей» з надання паліативної допомоги дітям, створене для надання паліативної допомоги за місцем проживання (перебування) пацієнта, зокрема, вдома.

 

 

Дізнатися більше про виїзну бригаду паліативної допомоги, яка працює для важкохворих у Львові, можна у матеріалі Львівського порталу «Ліки для невиліковних або все, що потрібно знати про хоспіс вдома».

 

Автор - Олена Карп'юк

 

 

Фото: Etcetera Media

За джерелом:

https://portal.lviv.ua/news/2018/10/13/sogodni-vsesvitniy-den-paliativnoyi-ta-hospisnoyi-dopomogi

 

Переглядів: 381 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 11:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024