Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 13 » Влада Луганщини просять допомоги Кабміну через проблеми з поставками вугілля і енергетикою
17:04
Влада Луганщини просять допомоги Кабміну через проблеми з поставками вугілля і енергетикою

 

ВУГІЛЬНІ ЗАПАСИ – ВИЧЕРПУЮТЬСЯ

 

 

 

 

 


Влада Луганщини просять допомоги Кабміну через проблеми з поставками вугілля і енергетикою.

 

 


Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Клименко доповів віце-прем'єр-міністру України Геннадію Зубку про ситуацію в енергетичній сфері Луганщини та стан гуманітарного розмінування на території області, передає прес-служба Луганської обладміністрації.
 


Зокрема, Клименко ще раз акцентував увагу на критичну ситуацію в енергетичній сфері регіону, пов'язаній з припиненням з 1 жовтня поставок з РФ вугілля на Луганську ТЕС, запасів якого залишилося на 18 діб роботи.

«Ми бачимо два шляхи вирішення проблеми. Перший - це використання можливостей економічної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську із залученням міжнародних організацій: ОБСЄ, Червоного Хреста і ООН для переговорів з російською стороною щодо відновлення поставок вугілля на ЛуТЕС.

 

Більш реалістичний сценарій - максимально можливе зниження споживання вугілля ЛуТЕС з частковим переходом на роботу на природний газ і задіяння наявних альтернативних джерел генерації та постачання електроенергії. Зокрема, передача з Об'єднаної енергетичної системи України 80 МВт по ПЛ 110 кВ «Бахмутський - Ювілейна» і 25 МВт по ПЛ 110 кВ «Курилівка - Сватове», а також генерація електроенергії на ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», яка має технічні можливості генерувати 100 МВт в опалювальний сезон з видачею в мережу 80 МВт.

 

Але для цього необхідно надання дозволу Міненерговугілля на генерацію в обсязі 100 МВт, на сьогодні погоджено тільки 50 МВт і укладення договору на поставку природного газу для власних потреб з НАК «Нафтогаз України», - зазначив Клименко.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.ostro.org/lugansk/society/news/556680/

 

Переглядів: 420 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024