Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 14 » Львівщина вшанувала героїв - захисників Української держави
19:08
Львівщина вшанувала героїв - захисників Української держави

 

 

ГРОМАДЯНСЬКА ПАНАХИДА

 

 

 

 

 

 

 

 

На Львівщині пройшли заходи з вшанування героїв –

захисників Української держави

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Дня захисника України та 76-ї річниці створення Української повстанської армії у неділю, 14 жовтня, керівництво області разом із громадськістю, військовими, близькими й рідними захисників нашої держави вшанували Героїв, похованих на полях почесних поховань Личаківського цвинтаря.

 

 

Спершу квіти поклали до Меморіалу невідомому вояку Української повстанської армії, опісля – до могил борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань № 67 та загиблих під час проведення ООС на сході України на полі почесних поховань № 76.

 

 

«Ми платимо високу ціну за нашу свободу, за нашу незалежність та за те, щоб вільно жити на своїй землі. Кожен платить свою ціну – хтось сивою головою, хтось недоотриманою пенсією, хтось самотністю. А тут, на Личакові, ми вшановуємо людей, які заплатили найвищу ціну – поклали своє життя. І те питання, що 4 роки поспіль звучить: «а чи не даремно це все?», сьогодні вже має відповідь: не даремно», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми захищаємо не лише свою територію, - продовжив він, - а й спільні християнські та європейські цінності. Ці хлопці поклали голови не даремно. Вони загинули за те, щоб ми йшли вперед з вірою в нашу перемогу, з вірою в себе та з вірою, що над місцями, де вони поклали голову, майорітимуть синьо-жовті прапори».

 

 

Опісля священики відслужили чин панахиди за Героями, які віддали своє життя за нашу державу.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Такі дійства як сьогодні, відбуваються у кожному місті, у кожному селі нашої країни. Адже біда постукала майже у кожні двері, біда під назвою "війна" змусила нас жити у час змін. Дерево нашої української свободи уже рясно полито кров’ю патріотів. Ми воюємо за усіх дітей, які втікали від війни. І вони повернуться у свої домівки, на свої вулиці, у свої школи. Свято Покрови, День козацтва та День Захисника цього року особливе, адже ми святкуємо його на державному рівні», - звернувся до усіх присутніх учасник ООС Віталій Смілка.

 

 

Усі заходи відбулись за участі військовослужбовців роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та у супроводі військового оркестру.

 

 

Довідково:

 

 

Після закінчення урочистої частини львів'яни розійшлися по могилах своїх родичів, щоб на самоті помолитися за упокій їхніх душ.

 

 

 

 

 

 

Серед них були діти і зовсім молоді люди, котрі покладали квіти, запалювали свічки, молилися за мир в Україні.

 

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА та Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=40219

 

Переглядів: 395 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 18:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024