Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 16 » У Нігерії ісламські екстремісти вбили співробітницю Червоного Хреста
08:13
У Нігерії ісламські екстремісти вбили співробітницю Червоного Хреста

 

ТРАГЕДІЯ У НЕТРЯХ АФРИКИ

 

 

 

 

 

 

 

Бойовики радикального угруповання "Боко Харам" у Нігерії стратили викрадену

раніше дівчину, яка займалася наданням гуманітарної допомоги в країні.

 

 

Про це у своїй заяві повідомило Міністерство інформації і культури Нігерії.

 

«Ми дуже засмучені тим що сталося. До і після крайнього терміну, встановленого її викрадачами, федеральний уряд зробив все можливо, що повинен робити відповідальний уряд, щоб врятувати працівника. Ми глибоко засмучені цим вбивством», – заявив глава міністерства Лай Мохаммед.

 

Моххамед також додав, що Нігерія буде продовжувати вести переговори з бойовиками і намагатися домогтися звільнення співробітників, які перебувають у них в полоні.

 

У неділю Міжнародний Комітет Червоного Хреста закликав уряд Нігерії домогтися звільнення викрадених раніше в країні бойовиками медичних працівників, зазначаючи, що це потрібно зробити в найближчу добу.

 

Нігерійська газета The Cable написала, що вбитою заручницею є Хаува Леман (на знімку) – нігерійська співробітниця Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Вона була акушеркою, студенткою медичного факультету університету міста Майдугурі. Інцидент стався після того, як закінчився термін ультиматуму, який оголосили викрадачі.

 

У виданні розповіли подробиці викрадення Хауви Леман. Дівчину та її двох колег захопили у заручники 1 березня 2018 року під час нападу бойовиків на військовий табір у місті Ранн на північному сході Нігерії. В ході атаки тоді загинули 4 нігерійських військовослужбовці, четверо поліцейських і чотири співробітники гуманітарних організацій.

 

Одна з трьох заручниць, Сайфура Ахмед Хорса, була вбита у вересні. Екстремісти заявили, що вони вбили Хаува і Сайфуру тому, що вони були мусульманками, які відступилися від своєї віри, погодившись співпрацювати з міжнародними гуманітарними організаціями.

 

Хауву Леман стратили терористи однією з фракцій "Боко харам", яка називає себе "Ісламська держава в Західній Африці". Терористи з "Боко харам" продовжують утримувати третю заручницю, медсестру на ім'я Еліс Нгадда, співробітницю Дитячого Фонду ООН.

 

Хто такі "Боко харам"?

 

Засноване у 2002 році радикальне ісламістське угруповання, яке діє на північному сході Нігерії, півночі Камеруну та Нігеру. Організація «прославилася» нападами на церкви, школи, поліцейські дільниці, а також викраденням та вбивством невинних жертв серед місцевого населення.

"Боко харам" виступають проти західної освіти, західної культури та науки. На думку її членів, будь-яка громадська та політична діяльність, пов'язана із західними цінностями, має бути заборонена, в тому числі: голосування на виборах, носіння сорочок та штанів, світська освіта.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://24tv.ua/u_nigeriyi_islamski_ekstremisti_vbili_spivrobitnitsyu_chervonogo_hresta_n1047854?utm_source=rss

 

На цю ж тему:

https://www.icrc.org/en/document/nigeria-24-hour-deadline-looming-icrc-makes-urgent-public-appeal-release-endangered


 

 

Переглядів: 606 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 04:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024