Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Кір в Україні: Огляд географії захворювань
13:36
Кір в Україні: Огляд географії захворювань

 

ВСЮДИСУЩИЙ КІР – ВАЖКА НЕДУГА

 

 

 

 

 

 

У двох школах Вінницької області зупинили навчання через

спалах кору. В одному із сіл причина спалаху – не щеплені діти.

 

 

Через спалах кору у двох школах Шаргородського району Вінницької області тимчасово зупинили освітній процес.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на Вінницький лабораторний центр МОЗ України.

 

Комісія районної адміністрації тимчасово обмежила навчання у школах сіл Копистирин та Рахни-Лісові. Карантин оголошено до 26 жовтня.

 

«Перший осередок цього захворювання на кір з'явився через дітей, які не були щеплені за релігійними переконаннями їхніх батьків. Тобто були відмови від щеплень. Не щеплені діти стали джерелом інфекції для інших дітей. Проведено клінічні обстеження, на сьогодні ведеться робота з імунізації і переконання батьків, що дітей потрібно щепити проти кору», - зазначили в лабораторному центрі.

 

У селі Копистирин реєструються поодинокі випадки захворюваності на кір. В одній зі шкіл також ввели обмежувальні заходи. Однак в лабораторного центру немає інформації про те, як довго ці заходи триватимуть.

 

«У Копистирині захворіло 6 дітей, які навчаються безпосередньо в школі. У населеному пункті і сусідніх селах також випадки захворюваності, в селі немає надзвичайної ситуації», - повідомили в лабораторному центрі.

 

Як повідомлялося раніше, у селі Лапаївка поблизу Львова на кір захворіло 28 школярів. Загалом за минулий тиждень на Львівщині зафіксовано шість спалахів кору. З 40 хворих дітей 35 не мали щеплень.

 


Центр громадського здоров’я МОЗ України повідомило, що за останній тиждень зареєстровано 707 випадків захворювання на кір, 189 випадків серед дорослих і 518 серед дітей.

 

«Протягом 41-го тижня 2018 року, на кір захворіло 707 осіб – 189 дорослих і 518 дітей. Це значно більше ніж на минулому тижні – майже на 28 відсотків», — йдеться в офіційному повідомленні ЦГЗ МОЗ України.

 

 

Окрема інформація є по зростанню кількості захворювань в Києві. За останній тиждень зареєстровано 50 випадків кору, з них 29 серед дітей та 21 серед дорослих відповідно.

 

 

В Івано-Франківській області, де спостерігається найбільша кількість хворих на кір збираються закривати ряд навчальних закладів на карантин. У МОЗ вже відповіли на це повідомлення та пояснили, що зростання кількості хворих в області пов’язано з низьким рівнем вакцинації, та через порушення зберігання і введення вакцин.

 

«Відсутність окремих медичних документів форми 063/о та «Інформованої згоди на щеплення» від батьків при проведенні щеплень ставить під сумнів сам факт проведення щеплення для всіх дітей, які захворіли кором, – йдеться у повідомленні комісії МОЗ. – У медичних даних трьох дітей взагалі немає відміток про щеплення проти кору. Четверо вакциновані з порушенням часових вимог до щеплень – вони отримали одну з двох необхідних для захисту доз вакцини. А інформація про вакцинацію 46 дітей за календарем щеплень є неповною – у більшості випадків немає документу про згоду батьків на щеплення», — заявляють у комісії МОЗ, яка перевіряла стан медицини на Франківщині через різке зростання кількості хворих.

 

 

Фото ілюстративне – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

https://zaxid.net/u_dvoh_shkolah_vinnitskoyi_oblasti_zupinili_navchannya_cherez_spalah_koru_n1467926

https://medprosvita.com.ua/kir-v-ukrayini-za-ostanniy-tizhden-na-chvert-zrosla-kilkist/?mpn=1

 

 


 

 

Переглядів: 422 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024