Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Місту Торецьку третю добу не подають воду - мешканці на межі гуманітарної катастрофи
14:39
Місту Торецьку третю добу не подають воду - мешканці на межі гуманітарної катастрофи

 

МІСТО МОЖЕ ЗАЛИШИТИСЯ І БЕЗ ОПАЛЕННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Одна біда, тягне другу: у місті не тільки не вистарчає

питної води, але і є перспектива ввійти у зиму без опалення.

 

 

Прифронтовій Торецькому на Донеччині третій день залишається без централізованого водопостачання через пошкодження на водогоні «Горлівка-Торецькому» в сірій зоні. Тільки 17 жовтня підрозділи ДСНС почали підвозити до міста воду для населення і об'єктів інфраструктури.
 


На даний момент ремонтні бригади так і не отримали гарантій безпеки від противника, повідомив ІА «Вчасно» глава Торецька ВГА Ярослав Руденко.
 

 

«Переговори про доступ ремонтних бригад до місця пошкодження ведуться, в тому числі за участю міжнародних організацій - ОБСЄ, Червоного Хреста, ООН, - заявив Ярослав Руденко. - На даний момент технічна вода в місто підвозиться в достатній кількості. З підвозом питної води також обіцяли допомогти міжнародні організації. Дитячі та медичні установи забезпечуються питною водою із запасів, які є в місті. Оскільки це не перший випадок тривалого перебування без води, у нас вже є досвід».
 

 

За даними ДСНС в Донецькій області, в Торецькому без центрального водопостачання залишаються 42 813 осіб.
 

 

Рятувальники встановили в місті 4 пожежних гідранта для самостійного забору технічної води населенням, а також доставили в місто 34,1 куб. м питної води.

 


У той же час місцеві жителі заявляють, що питну воду в місто не доставляють і висловлюють побоювання, що ситуація з ремонтом водогону може затягнутися мінімум на місяць.

 


Голова громадської організації «Твоє нове місто» Володимир Єлець розповів ІА «Вчасно», що Торецьк може опинитися на межі гуманітарної катастрофи.
 

 

«Співробітники ДСНС завозять в місто технічну воду для населення, питну поки не доставляють, - повідомив Володимир Єлець. - Ми також не знаємо, яку воду підвозять в дитячі сади, школи і лікарні. Нас запевняють, що вони отримують питну воду, але її привозять в звичайних машинах, вона несертифікована. Тому є підстави вважати, що дітей теж не забезпечують питною водою. Також взагалі без доступу до води залишилися люди з інвалідністю, люди літні, які не можуть дійти до точок роздачі води і донести відра до себе в квартири».

 


Активіст повідомив, що громадські працівники вже відправили письмове звернення до Президента України, органів центральної влади, декільком депутатам і міжнародних організацій з проханням відреагувати на ситуацію в місті.

 

Вони також закликав міжнародні та громадські організації, волонтерів та активістів забезпечити Торецьку бутильованк воду для доставки її інвалідам та людям похилого віку, які не можуть вийти з квартир.
 

 

Також Володимир Єлець висловив побоювання, що через пошкодження водогону місто може залишитися без опалення.

 

 

Фото: Андрій Грудкін

За джерелом:

https://vchasnoua.com/donbass/58153-toretsk-tret-i-sutki-bez-vody-gorod-na-grani-gumanitarnoj-katastrofy

 

 

Переглядів: 480 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024