Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 21 » Уроки трагедії в Керчі: Булінг щодо дітей може призвести навіть до фатальних наслідків (ВІДЕО)
17:31
Уроки трагедії в Керчі: Булінг щодо дітей може призвести навіть до фатальних наслідків (ВІДЕО)

 

БУМЕРАНГ ЦЬКУВАННЯ - НЕПЕРЕДБАЧУВАНИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про що вчать уроки трагедії у Керчі

 

 

 

Знущання у школі та неуважність батьків за словами психологів і є причиною нервових зривів у підлітків. Без контролю наслідки можуть бути фатальними. Тому дуже важливо, щоб педагоги вчасно могли зупинити будь-які прояви насилля, адже правоохоронці можуть їх лише зафіксувати, а не попередити.

 

Про це йшлося у програмі новин «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

 

Футболка із написом «Ненависть» та недитяча жорстокість.

 

Вісімнадцятирічний Владислав Росляков, який влаштував у Керчі масові вбивства з дитинства мав психічні розлади, про таке пишуть ЗМІ окупованого Криму.

 

Сценарій він міг запозичити з трагедії, яка сталася ще у 1999 році в американській школі «Колумбайн». Тоді двоє підлітків розстріляли тринадцятьох. Навіть одяг Рослякова був схожий на той, що вдягали американські терористи – біла футболка, чорні штани та високі черевики.

 

«Дуже впливає, особливо, на підлітків масова культура. У них є доступ до Інтернету, до будь-якого відео, якщо це ніяк не контролюється і не пояснюється батьками, то дитина за три хвилини нагуглює собі абсолютно все», – розповіла дитячий психолог Марія Мельник.

 

Також вона розповіла, що і на підконтрольній Україні території виховання підлітків не досконале. Цькування з боку однолітків та необережні слова вчителів часто стають причинами нервових зривів школярів. Утім, у Міносвіти це заперечують, а радниця міністра Оксана Макаренко нагадує про освітню реформу та каже, тепер емоційний стан дитини у пріоритеті.

 

«Вчителів навчають педагогічній підготовці та розповідають, як психологічно впоратися зі своїми почуттями та як опанувати свій гнів. Щоб вони згодом допомогли дітям навчитися керувати власними емоціями», – сказала радник Міністра освіти Оксана Макаренко.

 

Сергій Багаліка, шкільний офіцер поліції. У його обов’язки входить попереджувати правопорушення та робити навчальні заклади безпечними. Каже, щоб запобігти злочинам, з дітьми треба говорити.

 

«Дійсно, зараз дитина може принести в школу багато чого. Вони дуже часто підходять до мене і кажуть, що я знаю, що у мого однокласника є газовий балончик чи якийсь ніж», – прокоментував шкільний офіцер поліції Сергій Багаліка.

 

Утім, перевіряти особисті речі закон забороняє каже директор Технічного ліцею у Києві Анатолій Андрієнко. Тому навчальні заклади залишаються у групі ризику.

 

«Тут важлива внутрішня комфортна ситуація, позитивний настрій, який дитина має у процесі роботи. Тому що, якщо відсутні зовнішні серйозні проблеми, можливість проявів таких радикальних дій є мінімальною», – вважає директор Технічного ліцею Анатолій Андрієнко.

 

Такої ж думки і самі школярі. Кажуть, головне, аби було з ким поділитися своїми переживаннями. Батькам фахівці радять більше спілкуватися зі своїми дітьми, звертати увагу на їхню поведінку і за потреби не соромитись звертатися до психологів.

 

Нагадаємо, студенту Владиславу Рослякову, який, за версією слідства, здійснив теракт в Керченському політехнічному коледжі в окупованому Криму, призначили посмертну психіатричну експертизу.

 

 

 

 

 

 

Фото - скрін-шот з відео

За джерелом:

https://zik.ua/news/2018/10/19/uroky_tragedii_v_kerchi_buling_shchodo_ditey_mozhe_pryzvesty_navit_do_fatalnyh_1430477

 

 

Переглядів: 394 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 09:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024