Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Відсутність спорту має гірший вплив на здоров'я людини, аніж діабет і серцеві захворювання, - вчені
17:03
Відсутність спорту має гірший вплив на здоров'я людини, аніж діабет і серцеві захворювання, - вчені

 

…ГІРШЕ НІЖ КУРІННЯ

 

 

 

 

 

 

Кардіолог клініки Клівленда і старший автор дослідження доктор

Ваель Джабер назвав результати «надзвичайно несподіваними».

 

 

 

Дослідження, проведене в Cleveland Clinic Foundation, з'ясувало, що сидячий спосіб життя і відсутність фізичних навантажень мають гірший вплив на здоров'я людини, ніж куріння, діабет і серцеві захворювання.

 

 

Кардіолог клініки Клівленда і старший автор дослідження доктор Ваель Джабер назвав результати «надзвичайно несподіваними». «Відсутність занять на біговій доріжці або вправ дало гірший прогноз, аж до смерті, ніж гіпертонічна хвороба, діабет або куріння», - сказав Джабер передає НВ з посиланням на CNN.

 

 

За його словами, отримані результати про можливі ризики повинні бути передані населенню. «Це слід лікувати майже як хворобу, у якої є припис, який називається вправи», - сказав він.

 

 

Дослідники вивчили 122 007 пацієнтів, які займалися на біговій доріжці в Клівленда клініці з 1 січня 1991 року по 31 грудня 2014 року, щоб виміряти смертність від усіх причин, а також виявити переваги вправ і фітнесу.

 

 

«Серцево-судинні захворювання і діабет - «найдорожчі» захворювання в Сполучених Штатах. Ми витрачаємо понад 200 млрд доларів на рік на лікування цих захворювань та їхніх ускладнень. Замість того, щоб платити величезні суми за лікування захворювань, ми повинні заохочувати наших пацієнтів до фізичної активності та щоденних вправ», - сказав доктор Джордан Метцль.

 

 

За словами Джабера, інше велике відкриття дослідження полягає в тому, що фітнес веде до більш тривалого життя. Вчені завжди були стурбовані тим, що люди, які активно захоплюються спортом, можуть мати більш високий ризик смерті, але дослідження показало, що це не так.

 

 

«Немає ніякого рівня фізичних вправ або занять фітнесом, які піддали б вас ризику. - Говорить він. - Дослідження показує, що прихильники інтенсивних занять так само мають нижчу смертність».

 

 

Переваги вправ спостерігалися у всіх вікових групах, як у чоловіків, так і у жінок, підтвердив Джабер.

Ризики, за його словами, виявилися більш шокуючими, коли дослідники порівнювали тих, хто мало тренується. «Всі ми знаємо, що малорухливий спосіб життя або відсутність спорту несе ризик. Але я здивований, що він перевершує навіть чинники ризику, такі сильні, як куріння, діабет».

 

 

«Люди, які погано пройшли тест на біговій доріжці, - підсумував Джабер, - наражаються на ризик у перспективі вдвічі більше, ніж люди з нирковою недостатністю».

 

Автор: Андрій Стадник

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://expres.online/news/vidsutnist-sportu-mae-girshiy-vpliv-na-zdorovya-lyudini-anizh-diabet-i-sertsevi-zakhvoryuvannya-vcheni

 

Переглядів: 428 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024