Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 24 » 24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом
14:33
24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

 

ВАКЦИНАЦІЯ - НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ

 

 

 

 

 

 

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день

Боротьби з поліомієлітом (WORLD POLIO DAY).

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей день заснований за ініціативою міжнародної неурядової організації Rotary International з метою привернути увагу світової спільноти до проблеми захворювання на поліомієліт та завершення понад 30-річної боротьби за викорінення цього небезпечного захворювання на всій планеті.

 

 

 

Що треба знати і зробити, щоб подолати поліомієліт?

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідь на це запитання дає асистент кафедри інфекційних хвороб ЛНМУ ім. Данила Галицького, головний позаштатний інфекціоніст Львівської ОДА, активіст Червоного Хреста Наталія Тімко (на знімку).

 

 

1.Поліомієліт – це дуже заразне і часом смертельне захворювання, спричинене вірусом, що вражає нервову систему. Вірус може передаватися через брудні руки, забруднену воду та повітряно-краплинним шляхом від хворих. Поки хоча б 1 людина в світі хворіє на поліомієліт, жодна країна не може спати спокійно! Вірус поліомієліту може паралізувати чи вбити дитину протягом всього лише кількох годин.

2. Не існує ліків проти вірусу поліомієліту: імунізація є єдиним ефективним захистом.

3. Спалах поліомієліту в Україні в 2015 році підтверджено міжнародними організаціями з охорони здоров’я.

4. Будь-яка дитина, що не отримала усіх щеплень згідно календаря, знаходиться в зоні ризику та становить небезпеку для інших дітей.

5. ВСІ діти в Україні у 2 і 4 місяці повинні бути вакциновані інактивованою вакциною, в 6 і 18 місяців, 6 і 14 років - живою поліовакциною.

 

6. Оральна поліовакцина (ОПВ) є єдиною ефективною зброєю проти поліомієліту під час спалаху цієї хвороби. Вона захистить дитину на все життя, якщо її буде застосовано кілька разів. Будь-яка дитина, яка пропустила вакцинацію, перебуває в групі ризику і може стати жертвою вірусу.

7. Програма з ліквідації поліомієліту стала однією з найбільш успішних глобальних програм у сфері громадського здоров’я за всі часи: завдяки їй, кількість випадків поліомієліту впала на 99%, з 350 000 випадків на рік у 1988 р. до лише 243 випадків у 2014.

8. Ліквідація поліомієліту – це наше спільне майбутнє. Увесь світ працює над тим, щоб викорінити цю хворобу. Україна приєдналася до Європейської та Всесвітньої Ініціативи щодо ліквідації поліомієліту. Безпека наших дітей – наша відповідальність.

 

 

 

 

 

 

 


9. Спалах поліомієліту доводить наскільки важливою є планова імунізація для попередження інфекційних захворювань. В Україні у 2014 р. менше 50% дітей були не вакциновані взагалі або вакциновані не повністю. В 2015 р. рівень імунізації проти поліомієліту серед дітей до 1 року впав ще більше, до 14%. Причиною спалаху поліомієліту був хронічно низький рівень імунізації в країні. В 2016 та 2017 роках на Львівщині вакциновано проти поліомієліту близько 50%.

10. Кожен може долучитися до того, щоб діти отримали вакцини. Родини мають знати реальні факти про поліомієліт та користь вакцинації. Поговоріть зі своїми друзями та сусідами. Розкажіть про хворобу учням у школі. Вийдіть до свого оточення та висловіть свою позицію на підтримку імунізації дітей. Існує так багато шляхів, щоб допомогти захистити українських дітей!

 

Довідково:

 

Нагадаємо, 27 жовтня о 9:00 год у Стрийському парку відбудеться благодійний забіг, присвячений Всесвітньому дню боротьби з поліомієлітом.

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/7529.html

 

Переглядів: 417 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024