Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 26 » Професійне вигорання лікарів стало національною епідемією в США
19:23
Професійне вигорання лікарів стало національною епідемією в США

 

«ВИГОРАННЯ» МЕДИКІВ - ЗАГРОЗА  ДЛЯ ХВОРОГО

 

 

 

 

 

 

Професійне вигорання лікарів стало національною епідемією в США.
 

 

 

Професійне вигорання збільшує ризик лікарської помилки так само, як і небезпечні умови праці медичних працівників, з'ясували дослідники з Медичної школи Стенфордського університету.

 

Про результати дослідження повідомляється в журналі Mayo Clinic Proceedings.


Дослідники опитали 6695 практикуючих лікарів в клініках США. З них 3574 (55%) повідомили про симптоми вигоряння. Більш того, 10% заявили, що вони зробили принаймні одну серйозну лікарську помилку протягом попередніх трьох місяців.


«Після коригування даних на спеціальність, години роботи, втому і оцінку безпеки робочого місця ми виявили, що лікарі, які відчувають симптоми професійного вигорання, в два рази частіше скоюють лікарську помилку. Крім того, небезпечні умови праці медпрацівників були пов'язані з підвищеною ймовірністю здійснення лікарської помилки в три-чотири рази», - заявили автори дослідження.


Однак результати також показали, що навіть при роботі в максимально безпечних умовах кількість лікарських помилок потроюється, якщо лікарі мали високий рівень вигорання.


«Якщо ми хочемо підвищити безпеку і якість надання медичної допомоги, ми повинні розглянути чинники умов праці, що призводять до професійного вигорання медичних працівників, - заявили експерти. - Ми виявили, що рівень професійного вигорання лікаря в тій же мірі (або навіть більшою), що і небезпечні умови праці, впливає на ймовірність лікарської помилки».


Попередні дослідження показали, що лікарські помилки щорічно призводять до 100 - 200 тис. смертей в США. На думку експертів, професійне вигорання лікарів стало національної епідемією, і численні дослідження показують, що близько половини лікарів відчувають симптоми втоми, виснаження і почуття зниженою ефективності, що, в свою чергу, впливає на якість надання медичної допомоги, безпеку і задоволеність пацієнтів.

Автор - Неллі Хамзіна
 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://medvestnik.ru/content/news/Professionalnoe-vygoranie-vrachei-stalo-nacionalnoi-epidemiei-v-SShA.html?fbclid=IwAR0aB-JvHBRbASSTok-zeRqWMKoeEb5y-qNRp6bsp-o-5u0As2BMZ9D8qB4

 

Переглядів: 431 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024