Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 27 » Фельдшерові, якому залишалося жити лише кілька днів, зробили унікальну операцію
11:16
Фельдшерові, якому залишалося жити лише кілька днів, зробили унікальну операцію

 

МЕХАНІЧНЕ СЕРЦЕ

 

 

 

 

 

 

До лікарні 46-річного Василя Павлюка доставили у критичному стані.

 

 

 

Діагноз «дилатаційна кардіоміопатія» не залишав часу для дискусій.

 

 

"У пацієнта серце уже практично не скорочувалось, — каже в коментарі газеті Експрес Борис Тодуров, відомий кардіохірург, очільник Інституту серця. — До наступного дня він міг не дожити".

 

Тож медики зважилися пересадити фельдшерові механічне серце. Нині він єдиний в Україні з таким органом.

 

Оперувала чоловіка бригада з 20 лікарів. І вже наступного дня пацієнт відчув покращення. "Дихати стало легко", — каже. Загалом післяопераційний період проходить добре, стан Василя Павлюка поліпшується. Чоловік вже виходить з палати в коридор, знову всміхається і жартує.

 

 

"Механічне серце забезпечує повну циркуляторну підтримку справжньому серцю, допомагає йому перекачувати кров", — пояснюють в інституті.

 

Ця високотехнологічна розробка німецької компанії Berlin Heart. Коштує 120 тисяч євро, але пацієнтові серце дісталося безплатно, бо закупили його коштом інституту.

"Механічне серце — це, власне, турбіна, що живиться струмом, її під'єднано до лівого шлуночка. Кабель для живлення й регуляції роботи механізму виведено через шкіру назовні й під'єднано до монітора. Акумулятори пацієнт має носити на поясі у спеціальній сумочці, їх треба підзаряджати кожні чотири години, знімати не можна, в душі слід бути обережним, щоб не намочити. Повірте, це дрібні невигоди, якщо взяти до уваги той факт, що на кону було життя людини, каже Борис Тодуров. — Загалом механічне серце може працювати 12 — 14 років".

 

 

Нагадаємо, що перші дві операції з пересадки механічного серця, Борис Тодуров провів у 2016 році для Павла Дорошка з Харкова та Людмили Філяренко з м. Кропивницького.

 

 

Павло Дорошко прожив із механічним серцем рік і помер від інсульту. Людмила Філяренко завдяки імплантованому механічному пристрою дочекалася донорського .

 

 

Павло Дорошко прожив із механічним серцем рік і помер від інсульту. Людмила Філяренко завдяки імплантованому механічному пристрою дочекалася донорського серця. У Білорусі їй зробили пересадку за 120 тисяч доларів, які виділила наша держава.

 

 

Сьогодні тільки в Інституті серця у списку тих, хто чекає на механічне серце, — 56 осіб. А загалом пересадження цього органа потребує орієнтовно 1000 українців щороку.

 

 

Автор: Газета Експрес

 

Фото - з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://expres.online/health/feldsherovi-yakomu-zalishalosya-zhiti-lishe-kilka-dniv-zrobili-unikalnu-operatsiyu

 

Переглядів: 519 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024