Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 29 » 29 жовтня – Всесвітній день псоріазу
07:57
29 жовтня – Всесвітній день псоріазу

 

ХВОРОБА, ЯКОЮ НЕ ВАРТО НЕХТУВАТИ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні - Всесвітній день псоріазу

 

 

«Лікуй псоріаз серйозно, наші життя залежать від цього!» («Treat psoriasis seriously, our lives depend on it!”) - таке гасло Всесвітнього дня псоріазу, 29 жовтня, запропоновано цього року Міжнародною Федерацією Асоціації хворих на псоріаз.

 


Як повідомила експерт департаменту охорони здоров’я ЛОДА з дерматовенерології Орися Сизон, у Львівській області захворюваність на псоріаз за останні 20 років зросла в 2,8 разу, а вперше виявлений дерматоз в осіб до 18 років - в 3,2 разу.


З метою привернення уваги до цієї проблеми, з нагоди Всесвітнього дня псоріазу, 29-30 жовтня проводитимуться консультації для хворих на псоріаз, ранній скринінг у них коморбідних станів (серцево-судинної системи, цукрового діабету, метаболічного синдрому та його окремих ознак), що сприятиме підтримці пацієнтів та підвищенню обізнанності населення про цю недугу.


Для проходження обстеження можна звертатися 29-30 жовтня з 10.00 до 15.00 на кафедру дерматології, венерології ЛНМУ імені Данила Галицького за адресами:


1. м.Львів, вул.Коновальця, 1 (4-й поверх)
2. Львівська обл., Пустомитівський р-н, с.Сокільники, вул.Короля Данила, 2.

 

Фахова діагностика - запорука правильного лікуваня!

Скористайтесь можливістю пройти якісне обстеження!

 

Довідково:

 

Псоріаз - хронічне неінфекційне імуно-опосередковане захворювання з генетичною схильністю, що переважно вражає шкіру та суглоби. За частотою розповсюдження псоріаз посідає друге місце після алергодерматозів у дітей і підлітків. Доволі часто перші клінічні прояви псоріазу вже можна виявити навіть у перші 3 роки життя.

 

Як правило, псоріаз періодично загострюється і вилікувати його остаточно неможливо, однак це захворювання можна контролювати та не давати йому впливати на якість життя пацієнта.

 

Поширеність псоріазу в популяції складає від 1,5 до 3 %, зокрема: у західноєвропейських країнах – більш ніж 2%, в інших країнах Європи – не перевищує 6% (в Ірландії – 5,5%, Іспанії – 3,7%, Швеції – 2,3%, США та Канаді ці показники 2,2% – 4,7% відповідно). Приблизно 20 % пацієнтів із псоріазом можуть також мати артропатичний псоріаз.

 

Негативний вплив псоріазу на якість життя є порівняним із впливом ішемічної хвороби серця, діабету, депресії та онкологічних захворювань. Набряклі та деформовані суглоби, а також прояви інвалідності у хворих з артропатичним псоріазом можуть призвести до відчуття стигматизації. Тривалий хронічний перебіг, часті рецидиви, короткі періоди ремісій, а також психоемоційна дезадаптація дітей і підлітків у препубертатний і пубертатний періоди, дозволяють розглядати цю медичну проблему як соціальну.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/7541.html

 

Переглядів: 651 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 17.04.2024, 01:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024