Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 29 » У Запоріжжі пройшла наймасштабніша й яскрава бігова подія - 2nd Zaporizhstal Half Marathon
22:29
У Запоріжжі пройшла наймасштабніша й яскрава бігова подія - 2nd Zaporizhstal Half Marathon

 

У ЗДОРОВОМУ ТІЛІ, ЗДОРОВИЙ ДУХ

 

 

 

 

 

 

 

 


28 жовтня у Запоріжжі відбулася грандіозна бігове подія - Запорізький

міжнародний напівмарафон - 2nd Zaporizhstal Half Marathon.

 

 

 

В змаганнях взяли участь близько 1700 спортсменів не тільки з України, а й з інших країн. Титульним спонсором виступив комбінат «Запоріжсталь», а організатором Run Ukraine.


Даний захід - це вже візитна картка для Запоріжжя, яке другий рік поспіль на один день перетворюється в бігову столицю України. До марафонського руху приєднується все більше активних і небайдужих запорожців, біжать не стільки заради спортивного інтересу, скільки заради відчуття причетності до великої спільноти людей, які вболівають, перш за все, за імідж і розвиток рідного міста.

 

2018 - знаковий для «Запоріжсталі» - комбінат святкує 85-річчя, і ми протягом року з цієї нагоди організовували і підтримували багато цікавих заходів в Запоріжжі.

 

Власне, 2nd Zaporizhstal Half Marathon став яскравою фінальною крапкою серед інших нових для міста спортивних і сімейних свят.

 

«Напівмарафон довів, що Запоріжжя - це не тільки індустріальне серце України, а й місто з величезним культурним і спортивним потенціалом », - заявив генеральний директор комбінату« Запоріжсталь » Ростислав Шурма.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

"2nd Zaporizhstal Half Marathon - це завершальна подія бігової ліги Run Ukraine Running League 2018. У цьому році ще більше бігунів вийшли на старт Zaporizhstal Half Marathon, що свідчить про популярність напівмарафону та розвитку спортивного туризму в нашій країні.

 

 

«Ми створюємо умови і ту необхідну атмосферу, в якій люди можуть пробігти і досягти мети, яку вони ставлять перед собою. Тут створена особлива атмосфера підтримки спортсменами один одного, що також є дуже важливим фактором. Дуже важливо проводити заходи такого рівня і в майбутньому, адже кількість любителів зростає, вже виросло ціле покоління бігунів, підростають діти. Тому важливо дотримуватися того шляху, по якому ми йдемо», - розповів генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черницький.

 


Також Дмитро зазначив, що в цьому році з'явилися нововведення. А саме: скасували бігову дистанцію в 10 км, скоротили час перекриття доріг і створили естафету 2 по 10, таким чином обігравши дистанцію в 10 км. З'явилася естафета 4 по 5 км. Ще одним нововведенням стали корпоративні забіги, в них взяли участь команди різних фірм і підприємств.
 

 

На цей раз на старт індивідуальних дистанцій, естафети та дитячих забігів вийшли майже 1700 учасників з 8 країн світу, в напівмарафоні взяли участь рекордні для Запоріжжя 750 бігунів. Підтримати учасників марафону зібралося кілька тисяч людей.

 


«Дуже приємно, що місто Запоріжжя вдруге проводить напівмарафон. Нас стало більше, тому я щиро хочу подякувати всім організаторам, всім волонтерам, всім запорожцям, які сьогодні прийшли пробігти або підтримати спортсменів, усіх гостей нашого міста. Запоріжжя буде продовжувати ці чудові ініціативи, і я впевнений, що з кожним роком нас, людей, які підтримують спорт, здоровий спосіб життя, сімейні цінності, буде ставати все більше», - зазначив заступник мера Запоріжжя Анатолій Пустоваров.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бігуни стартували о 9 годині ранку від бульвару Шевченка на дистанції 21 км. Це був головний біговій старт в рамках марафону. Він слідував через правий берег, всі хто пробігав тут могли насолодитися видом на острів Хортиця.

 


Відзначимо, що перед забігом для учасників заходу провели зарядку для розігріву.

 


Перемогу на основній дистанції в 21,097 кілометра здобув учасник з Західної України Сергій Оксенюк 1:09:09. А серед жінок першою стала Дар'я Михайлова з Білої Церкви, її результат склав 1:18:51. До цього дівчина перемогла в біговому марафоні в Дніпрі.

 


Переможці найдовшої дистанції поділилися своїми враженнями:

 

 

 

 

 

 

 


«Практично до останнього бігли групою, а перемогу вдалося завоювати лише на фініші. Звичайно, групою було бігти комфортніше, тому на дистанції ми трималися разом, ніхто не наважувався піти у відрив. Хочу подякувати організаторам змагань за чудову подію і створення всіх необхідних умов для спортсменів», - розповів переможець Сергій Оксенюк.

 

 

 

 

 

 

 

 


«Сьогодні я була впевнена в своїх силах, знала, що можу прискоритися в будь-який момент, тому трималася групи дуже довго. Десь після 16-го кілометра я потягнулася за одним з чоловіків, який біг поруч, і відірвалася від своїх суперниць. Дуже приємно, що в Україні є такі старти, я пишаюся можливістю виступати на найвищому рівні у своїй країні!», - поділилася переможниця.

 


В рамках напівмарафону відбулися забіги на індивідуальних дистанціях 5 км і 2 км, а також естафета 3 по 5 + 1 по 6 Under Armour Relay. Всі бажаючі взяли участь і в сімейному забігу на 2 км. Для найменших учасників був передбачений дитячий забіг на 500 і 1000 м.
 

 

Переможцями в дистанції 5 км стали серед чоловіків: 1-е місце здобув Євген Кузнєцов - 16: 04,5; 2-е місце - Дмитро Плівачук - 16: 25,8; 3-е місце - Олег Шинкаренко - 17: 06,8. А серед жінок перше місце посіла Олександра Дзебан - 20: 38,9; друге - Наталя Польська - 22: 25,4; третє - Інна Козуб - 25: 03,6.
На дистанції 2 км серед чоловіків Павло Балабанов - 6: 27,9, а серед жінок - Надія Воронченко - 7: 58.6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За підсумками забігу нагороджували за 5 перших місць. Учасники отримали медалі та сертифікати на суму 2 тис. грн, 3 тис. грн, 4 тис. гривень, 5 тис. грн та за перше місце - 6,5 тис. грн. також на переможців одягали лавровий вінок.
 

 

Не обійшлося забіг і без зіркових гостей, якими в цьому році стали телеведуча Марічка Падалко та її чоловік нардеп України Єгор Соболєв, ведуча Kiss FM Іра Філатова, майстер спорту з тріатлону Олександра Гришина та інші. Вони вийшли на дистанцію в 21 кілометр.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Я не бачила жодного незадоволеного обличчя на вулицях міста, жодного водія, всі махали привітно, підтримували. У мене дуже багато позитивних вражень, це найкрасивіший маршрут, по якому я бігла з усіх міст України. Коли я бігала, навіть не відчувала втоми і болю. Я в захваті від Запоріжжя, у вас тут все чудово», - поділилася враженнями телеведуча Марічка Падалко.

 

 

Також вона зазначила, що завжди бігає разом зі своїм чоловіком.
 

 

 

 

 

 

 

 

На другому Запорізькому напівмарафоні не обійшлося і без благодійності: пройшов благодійний забіг на 2 км, метою якого було зібрати кошти на придбання велотренажера для Клініки ортопедії, артрології і спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні.

 


Підсумовуючи, варто зазначити, що в цьому році 2nd Zaporizhstal Half Marathon отримав найвищу оцінку - 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації, що є найвищим рівнем сертифікації та оцінки, розробленої провідними фахівцями Європи. Крім того, напівмарафон в цьому році отримав почесне право завершити сезон бігової ліги Run Ukraine Running League 2018.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В цьому році безпеку бігового заходи забезпечили 289 волонтерів, а вздовж усього маршруту чергували 11 карет швидкої медичної допомоги та 26 волонтерів Червоного Хреста.

 

 

 

Фото - golos.zp.ua та Василя Павлова

За джерелом:

https://golos.zp.ua/sport/177283/v-zaporozhe-proshlo-samoe-masshtabnoe-i-jarkoe-begovoe-sobytie-2nd-zaporizhstal-half-marathon

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024