Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 1 » Цей день в історії: Народився Доктор Лонг - засновник ери медицини без болю
12:51
Цей день в історії: Народився Доктор Лонг - засновник ери медицини без болю

 

ЕФІРНИЙ НАРКОЗ – СПАСІННЯ ВІД БОЛЮ

 

 

 

 

 

 

1 листопада 1815 р. в США народився Кроуфорд Вільямсон Лонг –

талантлівий лікар і фармацевт, батько ери медицини без болю.

 

 

На сторінки історії медицини Лонг потрапив завдяки введенню в медичну практику інгаляційного діетилового ефіру як анестезуючого засобу. Варто відзначити, що Лонг був першим лікарем, який використовував ефірний наркоз в якості анестезії.

 

 

Трохи передісторії

 

На момент одного з найважливіших відкриттів, як у своєму житті, так і в історії меді ціни Лонгу було всього 26 років. Він був різносторонньою особистістю і дуже любив життя. Він не відмовляв собі в задоволенні перебувати на таких популярних в ті часи «ефірних вечірках». Найчастіше такі вечірки закінчувалися з'ясуванням відносин між представниками сильної статі.

 

Одного разу Лонг звернув свою увагу на особливий нюанс. Чоловіки, які отримували сильні травми в результаті бійки, практично не відчували болю від отриманих травм. Молодий доктор Лонг швидко розгадав цю загадку і зрозумів, що причиною такого ефекту є вплив парів ефіру на людський організм.

 

Щоб перевірити свою теорію на практиці на одну з «ефірних вечірок» Лонг запросив свого пацієнта, який потребував планової операції, але постійно відкладав її через сильний страху болю. Доктору необхідно було впевнитися в тому, що у його пацієнта після вдихання парів ефіру не виникнуть небажані побічні реакції. Переконавшись, що з пацієнтом все в порядку Лонг запропонував йому більше не відкладати операцію і приступити до неї в найближчі дні.

 

 

 

 

 

 

 

30 березня 1842 року щоб позбавити пацієнта від болю під час хірургічної операції, Лонг наніс ефір на рушник і поклав його на обличчя хворого, після чого той швидко втратив свідомість. Перша людина, що випробував на собі дію ефірного наркозу був дуже здивований, що все найстрашніше вже позаду і він абсолютно не відчував болю під час операції.

 

Дане відкриття Лонга вплинуло на впровадження анестезії в медичну практику. Це в свою чергу в подальшому врятувало величезне число людських життів.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://medprosvita.com.ua/1-noyabrya-doktor-long-zarozhdenie-eryi-meditsinyi-bez/?mpn=1

 

Переглядів: 424 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 14:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024