Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 6 » Перша світова війна: в Лондоні одночасно запалили десять тисяч смолоскипів (ВІДЕО)
04:48
Перша світова війна: в Лондоні одночасно запалили десять тисяч смолоскипів (ВІДЕО)

 

 

АКТ КОЛЕКТИВНОЇ ПАМ'ЯТІ

 

 

 

 

 

 

 

5 листопада вечором у Лондоні запалало 10000 смолоскипів.

 

 

«По ту сторону тіні» – так називається акція, яку біфітери мають намір проводити щовечора до 11 листопада – Дня підписання Компьєнського перемир'я, що поклало край Першій світовій, найкривавішому конфлікту в Європі.

Запалювати десять тисяч смолоскипів правоохоронцям допомагають волонтери. У багатьох з них під час війни загинули предки, тому участь в акції для них особливо важлива. Констебль Тауера називає це «актом колективної пам'яті».

 

(Відео Reuters)

 

 

 

У «Подробицях» на ІНТЕРі також підготували репортаж з Великобританії, у текстовій частині якого йдеться про наступне:

 

«Лондон розцвів червоними маками. Мільйони британців купують значки з цими квітами і чіпляють собі на лацкани. Що це за традиція і чому саме восени - розповість Світлана Чернецька, вона в Лондоні.

 

Її Величність королева, прем'єр-міністр та ще мільйони британців цими днями уквітчали свої лацкани червоними маками. Здебільшого це дешеві паперові значки, але є й із бісеру, тканини та металу. Їх можна купити чи не в кожному магазині, або на таких лотках.

 

"Дякую, гарного дня!"

 

Ціну на ці значки не встановлюють. Кожен дає, скільки вважає за потрібне. Близько трьох тижнів місто квітне червоними маками. Цій традиції вже понад 90 років. Так Британія вшановує полеглих у війнах.

"Ця традиція має не абияке значення в нашій країні. Це вже частина історії, тож я думаю, що вона житиме ще сотні років. Це потужний легендарний образ", - розповідає Річард Х'юз, історик.

 

Утім, червоний мак - не лише вияв вдячності і шани. Завдяки цим значкам створені робочі місця для ветеранів. На цій фабриці вже роками виготовляють маки. Пелюстка до пелюстки - кожен робиться вручну. Щороку понад сім мільйонів штучних квіток розвозять звідси по країні.

 

"Я відчуваю, що займаюсь справою, якою можна гордитися. Усі мої друзі, яких я втратив за роки. Це дуже важливо - зберігати пам'ять про них", - говорить Алекс Конвей, ветеран британської армії.

 

Крім того, це велика благодійна акція. Усі гроші, вилучені з продажу значків, йдуть на потреби ветеранів.

"Наша робота - це не лише нагадування людям про загиблих, а й допомога ветеранам. Так вони мають можливість працювати, адже їм не завжди вдається знайти роботу", - говорить Джон Ньюбері, менеджер на фабриці з виготовлення маків.

 

У країні наближається Поминальна неділя. 11 листопада відзначають кінець Першої світової війни. І зазвичай з цього приводу влаштовують десятки акцій та інсталяцій.

 

Та цього року усі заходи ще масштабніші, адже британці вшановують сторіччя кінця першої світової. Біля Вестмінстерського Аббатства розстелили поле пам'яті. А у Лондонському Тауері запалили десять тисяч смолоскипів. Загалом за час проведення акцій пам'яті на благодійність збирають близько 50 мільйонів фунтів. Їх спрямують на психологічну та фінансову допомогу ветеранам та їхнім сім'ям».

 

Фото – скріншот з відео, підготовленого ІНТЕРом

За джерелами:

http://podrobnosti.ua/2267818-u-britan-vshanovujut-poleglih-u-pershj-svtovj-vjn.html

https://www.radiosvoboda.org/a/video/29583890.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 576 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024