Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 6 » Солодкі ліки: несподівана користь шоколаду
11:27
Солодкі ліки: несподівана користь шоколаду


 

ЛІКАМ - НЕ КОНКУРЕНТ, А - ЛІКУЄ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нові дослідження вчених показують, що не потрібно

відчувати себе винуватими, якщо ви любите шоколад.
 

 

 


У поміркованих кількостях шоколад може знизити ризик аритмії. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі Heart, повідомляє 1News.
 

Фібриляція передсердь характеризується швидким, нерегулярним биттям верхніх камер серця (передсердь). В результаті цього потік крові в шлуночки порушується. У пацієнтів з фібриляцією передсердь в п'ять разів більша ймовірність розвитку інсульту і вдвічі підвищено ризик смерті від серцево-судинних захворювань.
 

Для профілактики фібриляції передсердь необхідно дотримуватися здорової дієти. Чи може шоколад стати частиною цієї дієти? Нове дослідження припускає, що так.
 

У дослідженні брали участь 55 000 чоловік, у яких були виміряні індекс маси тіла (ІМТ), рівень холестерину і артеріальний тиск. Учасники заповнили опитувальні листи з питань харчування, здоров'я і способу життя.
 

Дослідники протягом 13,5 років спостереження визначили 3 346 випадків фибрилляций передсердь серед учасників. Вчені встановили, що у тих, хто споживав від 1 до 3 унцій (28-85 грам) шоколаду в місяць, на 10% знижувався ризик фібриляції передсердь. У тих, хто їв 1 унцію (28 грам) шоколаду в тиждень, ризик знижувався на 17%, в той час як у учасників, які споживали від 2 до 6 унцій (57-170 грам) в тиждень, ризик знижувався на 20%.
 

Результати показують, що вживання невеликої кількості шоколаду - особливо темного шоколаду, в якому рівень антиоксидантів вище, може принести користь серцю.
 

«Поїдання надмірної кількості шоколаду може привести до збільшення ваги і іншим метаболічним проблем, - попереджає Елізабет Мостофскі (Elizabeth Mostofsky). - Але помірне споживання шоколаду з високим вмістом какао може бути здоровим вибором».
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://1news.com.ua/tsikave/sladkoe-lekarstvo-neozhidannaya-polza-shokolada.html

 

Переглядів: 425 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024