Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 8 » Міжнародна робоча група погодила введення миротворців ООН на Донбас
14:38
Міжнародна робоча група погодила введення миротворців ООН на Донбас

 

ДОВГОЖДАНЕ РІШЕННЯ

 

 

 

 

 

 

Введення миротворців ООН на Донбас – покладе край хаосу в ОРДЛО,

підготує грунт для повернення в конституційне правове поле України.

 

 

Міжнародна робоча група, до якої входять Україна, Росія, США, Велика Британія, Німеччина, Нідерланди та фахівці ООН із миротворчих місій, дійшла згоди в питанні введення на Донбас миротворчого контингенту ООН.

 

 

Про це заявив представник України в безпековій підгрупі Тристоронньої контактної групи та в міжнародній робочій групі Євген Марчук, передає Еспресо.

 

 

"Я представляю Україну ще в двох групах із питань Донбасу. Одна з них стосується мандата миротворчої місії ООН, який був би компромісним. Там не беруть участь ОРДЛО. Крім України і Росії, до її складу входять США, Великобританія, Німеччина, фахівці ООН із миротворчих місій, Нідерланди. Остання зустріч відбулася в Братиславі. Ми там прийшли приблизно до 30% консенсусу, але це робочий рівень. Можливість просування з'явилася, коли сторони погодилися миротворчий процес розбити на 4-5 етапів", - сказав Марчук.

 

 

За словами представника України, учасники групи також дійшли згоди щодо тимчасових адміністрацій на Донбасі та першого етапу введення миротворців.

 

 

"Другий блок документів - це перехідні компоненти: перехідна юстиція, перехідні адміністрації, амністія, вибори. Там непросто, але в деяких питаннях з приводу формування перехідних адміністрацій є згода. Наприклад, якщо взяти поетапне введення миротворців, то перший етап - це лінія фронту і нормалізація життя в прифронтовій зоні. У перехідних адміністраціях старшим може бути миротворець або за згодою, але обов'язково повинні бути представники і з окупованої частини, і з неокупованої", - розповів Марчук.

 

 

Нагадаємо, У нашої держави вже є бачення того, якою має бути миротворча місія ООН, заявили у МінТОТ. На переконання урядовців, за основу варто взяти так звану хорватську модель, апробовану 23 роки тому.

 

Переглядів: 397 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024