Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 8 » Супрун розповіла, як правильно боротися з грипом
17:57
Супрун розповіла, як правильно боротися з грипом

 

РЕКОМЕНДАЦІЇ ФАХІВЦЯ

 

 

 

 

 

 

Супрун розповіла, як правильно боротися з грипом

 

 

Важливо створити своєму організму умови, щоби він міг боротись з вірусом ' дотримуватись постільного режиму без зайвих навантажень, пити багато рідини, провітрювати приміщення та робити вологе прибирання.

 

Наш організм — основний інструмент боротьби з грипом. А такі симптоми як гарячка, головний біль, біль у м‘язах, у горлі, кашель та нежить — це захисні реакції організму на вірус, що допомагають з ним боротися. Саме вони й свідчать про активну роботу нашого імунітету, написала очільниця МОЗу на своїй сторінці у Фейсбук.

 

"Вірус грипу викликає запалення в дихальних шляхах, в носі, горлі та легенях. Він потрапляє до організму повітряно-крапельним шляхом (людина вдихає його) або ж побутовим (передається на руках) і потрапляє в організм через слизові оболонки рота, носа або очей. Після потрапляння в дихальні шляхи, він зв‘язується з клітинами епітелію, що їх вкривають. Коли вірус потрапляє всередину клітини, він перешкоджає їй виробляти білки та стимулює вироблення специфічних вірусних білків. З часом їх кількість збільшується і вони буквально “захоплюють” сусідні клітини", — пояснила Уляна Супрун.

 

Міністерка розповіла, чому виникають неприємні симптоми грипу.

 

Чому виникає набряк і біль у горлі?

 

Одним з типів клітин, які борються з вірусом, є білі кров’яні тільця Т-лімфоцити. Іноді їх навіть називають “солдатами” імунної системи. Коли Т-клітини локалізують білки вірусу грипу, вони починають розростатися в лімфатичних вузлах навколо легень та горла. Це викликає набряки та біль у цих лімфатичних вузлах. Позбавитись цього симптому можна тільки тоді, коли організм повністю одужає.

 

Чому виникає кашель?

 

Збільшення кількості слизу в легенях внаслідок відповідної імунної відповіді на інфекцію, викликає кашель як рефлекс, щоб очистити дихальні шляхи. Як правило, цей процес також спричинений активністю Т-клітин в легенях. Боротьба з вірусом в легенях, призводить до появи симптомів схожих до розвитку бронхіту. Це може погіршити стан у разі наявності попереднього захворювання легень та утруднити дихання.

 

Чому виникає головний біль та гарячка?

 

Щоб належно боротися з вірусом, імунні клітини потрапляють в кровотік. Цей процес може впливати на ділянку головного мозку в гіпоталамусі, що регулює температуру тіла. Внаслідок чого виникають гарячка та головний біль.

"Якщо ви відчуваєте ці симптоми, перше, що треба зробити — звернутися до лікаря та не бігти в аптеку за антибіотиками, “імуномодуляторами” чи рослинними засобами. Лікар за потреби може призначити препарати для усунення симптомів (парацетамол чи ібупрофен для зниження високої температури, засоби від нежитю чи болю в горлі)", — пояснила Супрун.

За її словами, симптоми грипу — результат активної роботи нашої імунної системи. Тому важливо створити своєму організму умови, щоби він міг боротись з вірусом — дотримуйтесь постільного режиму без зайвих навантажень, пийте багато рідини, провітрюйте приміщення та за можливості робіть вологе прибирання. У нашої імунної системи є достатньо ресурсів для боротьби з хворобою. Головне — не заважати.

Автор: Ірина Батюк

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://expres.online/health/suprun-rozpovila-yak-pravilno-borotisya-z-gripom

Переглядів: 592 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024