Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 8 » Франческо Рокка про перший рік президентства у МФТЧХ і ЧП
20:59
Франческо Рокка про перший рік президентства у МФТЧХ і ЧП

 

МИ СИЛЬНІШІ, КОЛИ РАЗОМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звернення президента МФТЧХ і ЧП Франческо Рокка

з нагоди першої річниці вступу на посаду.

 

 

Легко сказати «час летить», але це була якраз моя перша думка, коли я побачив, що на календарі настало 6 листопада 2018 року. Рік тому Генеральна Асамблея Міжнародної Федерації обрала мене своїм Президентом.


Я ніколи не забуду цей момент - радість, обійми, поздоровлення, відповідальність, яку я відразу відчув: довгий шлях позаду мене, новий попереду, і тут є багато колег і друзів з усього світу, які мене підтримували.
 

Мені завжди щастило, коли я відвідував і відвідую Національні товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця; для мене це відмінна можливість послухати надихаючі історії і зустріти жінок і чоловіків, які втілюють наші принципи і виконують бачення нашого засновника Анрі Дюнана.
 

 

Рік тому всі вони були слухачами моєї промови з трибуни в Туреччині. Кожен день я відчуваю відповідальність представляти голос глухих і наших добровольців. У кожному контексті, на кожній конференції, на кожному заході, я завжди роблю все можливе, щоб представляти їх і приносити з собою свій досвід, бачення і надію.
 

Ось чому моя мова перед виборами була побудована на слові «ми»; Я твердо вірю в підхід «ми».
 

Я можу позиціонувати IFRC і виступати за найбільш вразливі верстви через це «ми». Ми є останньою милею гуманітарної допомоги, ми є місцевими акторами у двобої з лихом в регіонах, ми вирішуємо безліч складних питань, ми сильніші разом.
 

Протягом року ми багато зробили на кожному рівні; від місцевих до глобальних. Добровольці Червоного Хреста і Червоного Півмісяця допомогли людям, які потребують співчуття, бо є у дуже складних життєвих перепетіях, швидко реагували на великі стихійні лиха і позиціонували себе як знак надії, захисту і людяності для всіх, хто цього потребує.


Що стосується керівництва, я прагнув відповідати великому прикладу наших добровольців. Всі керівники Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які є членами нашої Ради керуючих, докладають усіх зусиль для вирішення ключових тем, таких як чесність, прозорість, підзвітність і включення.

 

Ми також працюємо над тим, щоб наблизити Раду до її членів. Я пишаюся тим, що я тісно співпрацюю з нинішніми членами Ради керуючих, що забезпечує участь регіональних і субрегіональних груп національних товариств, і мої колеги і я із задоволенням представимо результати спільної роботи за рік на наступній Генеральній Асамблеї МФЧХ і ЧП.
 

Я вийшов до ЗМІ і ступив на те інформаційне поле, наскільки це можливо, щоб зміцнити і поширити солідарність в IFRC, взяти участь у визначенні гострих гуманітарних потреб.

 

Я управляв Міжнародною федерацією на найвищому рівні, говорячи про необхідність скерувати наші зусилля на такі проблеми, як: міграція, затяжні кризи, важливість підтримки місцевих учасників, здоров'я, роль молоді, політика гендерного балансу і гуманітарні наслідки зміни клімату.
 

Рік тому, відразу після виборів, журналіст запитав мене, чому я вирішив зайнятися цією проблематикою в такий скрутний час. Через рік я можу тільки сказати, що ситуація стає ще гіршою, але я як і раніше оптиміст за своєю природою, і я вірю, що у нас є багато справ і можливостей для захисту вразливих верств населення і для вирішення складних тем.

 

Наприклад, гуманітарні наслідки зміни клімату є вирішальним питанням: як ми можемо бути краще підготовлені до нових екстремальних погодних явищ? Як ми можемо адаптувати наші гуманітарні операції? Як ми можемо підготувати себе і наші спільноти, щоб краще реагування на ці виклики, знижувати ризиків і рятувати життя постраждалих?
 

Я завжди пам'ятаю заповіт Анрі Дюнана: наявність сильних національних товариств означає, що більш сильні місцеві громади готові реагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію, яка може статися.
Я знайшов сили продовжувати роботу, коли кілька днів тому я побачив наших сирійських добровольців, які досягли табору Рукбан на кордоні з Йорданією, щоб допомогти найбільш уразливим.

 

Мене надихають наші жінки і чоловіки, які допомагають мігрантам в Мексиці, що пішки йдуть у каравані з Центральної Америки у США; надихають добровольці, що підтримують місцеві громади, які постраждали від землетрусу і цунамі в Індонезії; надихають також ті червонохрестівці, які виконують свою гуманітарну місію милосердя, ризикуючи часто навіть життям в Ємені або Палестині.

 

Мене надихає важлива робота наших добровольців в ДРК, щоб зупинити епідемію Ебола. Мене надихає діяльність наших добровольців на островах Тихого океану, яким доводиться мати справу з дуже складними сценаріями наслідків стихійних лих.

 

Мене надихають наші волонтери, які присутні скрізь, де мігранти приїжджають в Італію, ставлячи людство перед політичними проблемами. Мене надихає молодь, яка бере участь в дебатах про зміни, яка присутня в нашій повсякденній діяльності на глобальному рівні і яка надає нам нові ідеї і вказує нові підходи.
 

Я натхненний, коли я згадую пояснення нашого акроніма, IFRC, наданого одним з наших колег по зв'язках з університетськими колами: IFRC, очевидно, означає «Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця», але це також означає - Незалежність, Відповідальність, Скоординованість.


Незалежність, тому що ми нейтральні і не керуємося урядами або зовнішніми партнерами.
Оперативні, тому що нам потрібно швидко реагувати, служити нашому членству, пройти останню милю при допомозі наших добровольців, щоб полегшити страждання потребуючих і врятувати життя.

 

Релевантні, тому що ми повинні показати нашу додаткову цінність, відповідати потребам Національного товариства і бути актуальними на глобальному рівні, щоб дати голос глухим.
 

Скоординовані, тому що ми повинні уникати дублювання, бути ефективними на місцях і бути впевненими, що кожне окреме пожертвування безпосередньо доходить до людей, яким ми служимо.


Це буде нелегко, але я впевнений, що ми зможемо досягти наших цілей разом. Світ потребує сильнішого руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, і ми будемо працювати у цьому напрямку.

 

Фото – прес-служби МФЧХ і ЧП

За джерелом:
https://media.ifrc.org/ifrc/2018/11/07/one-year-ifrc-presidency-stronger-together/

 

 

 

Переглядів: 638 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024